ABB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun uzun zamandan beri sesini duyamıyoruz, kendisini göremiyoruz.

ABB basın ve halkla ilişkiler bölümü görevlilerinin rutin paylaşımları dışında Türkiye gündemine ve Aydının sorunları ile ilgili bir açıklama duymayalı aylar oldu.

Gerçekten merak ettim Özlem Çerçioğlu’nu. Merak ettim sosyal medya hesaplarına baktım. Neler demiş, neler paylaşmış?

10.01.2021 tarihinde instagram hesabından Diyarbakır Lice’de teröristlerle çıkan çatışmada şehir olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik için başsağlığı dilemiş. Bizde kahraman askerimize Allah rahmet eylesin diyoruz.

Başka ne paylaşmış?

Cemal Süreya’nın ölüm yıldönümü nedeniyle bir paylaşımda bulunulmuş. Cemal Süreya’yı çok seven bir insan olarak elbette mutlu oldum. Ama aklımdan ne geçti biliyor musunuz?

Özlem Çercioğlu, Aydında Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 12 yıllık süre içinde Türk şiiri adına ne yaptı? Kaç kez şiir ve edebiyat günü düzenledi? Herhangi bir şairin kitabını bastı mı? Kaç kez bir yazar ve şairi Aydınlılarla buluşturdu?

Başka ne paylaşmış bakalım mı?

Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e insanlığa sundukları tarihi katkı nedeniyle teşekkür edilmiş.

30.11.2020 tarihinde “Özlem Çerçioğlu korona virüsü salgını nedeniyle neler yapmadı?”[1] başlıklı bir yazı paylaşmış ve sayın başkanın korona salgını nedeniyle yetki ve gücü dahilinde olduğu halde neler yapmadığını açıklamıştım. Bugüne kadar bu yazı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Keşke iki Türk bilim insanının insanlığa sunduğu katkı kadar olmasa da, Özlem Çerçioğlu da Aydın da yaşayan insanların yaşam kalitesini arttıracak, iyice yoksullaşan esnafa yardımcı olabilecek, insanları aydınlatacak bir katkıda bulunabilseydi.

Başka ne paylaşmış?

06.01.2021 günü Münir Özkul’un ölüm yıldönümü nedeniyle bir paylaşımda bulunulmuş. Türk sinemasında derin izler bırakan, birçoğumuzun içinde dürüst, özverili, sımsıcak bir insan imgesi bırakan sevgili Münir Özkul’u rahmetle anıyoruz.

Amma, Özlem Çerçioğlu Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 12 yıl içinde sinema sanatı adına ne yaptı? Bütün samimiyetimle soruyorum.

Özlem Çerçioğlu’nun İnstagramda yer alan paylaşımları bunlar.

Cemal Süreya ve Münir Özkul’a büyük bir incelikle başsağlığı mesajını bile düşünen Özlem Çerçioğlu, nedense 28.12.2020 tarihinde yayınlanan “Sayın Özlem Çerçioğlu “Katı Atık Depolama” alanında yapılmaya çalışılan jeotermal kaynak arama sondajına izin verecek misiniz?”[2] başlıklı yazıyla sorduğum sorulara yanıt vermiyor?

Neydi sorduğumuz soru?

Aydın, Efelerde yeni bir jeotermal kaynak arama sondajı yapılmak için hazırlıklara başlandı. Bu santral Efelerin tepesinde, neredeyse şehrin içinde yapılmak isteniyor. Proje Aydın, Efeler İlçesi, Yılmazköy Mahallesi civarında gerçekleştiriliyor.

       1.Sondaj sahasının tamamı “Katı Atık Depolama” alanı olarak işaretlenmiş alanda bulunuyor.

 

ABB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na tekrar soruyorum.

“Katı Atık Depolama” alanı içerisinde yapılmaya çalışılan jeotermal kaynak arama sondajına izin verecek misiniz?

“Katı Atık Depolama” alanı içerisinde ÇED kararı alınmadan Yönetmeliğin 6/3.maddesine aykırı olarak bir kuyu açılmasına neden izin verdiniz? Nasıl oldu da ABB bu sondajı göremedi?

“Katı Atık Depolama” alanı içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesinden izin alınmadan nasıl olup ta böyle bir faaliyet gerçekleşebiliyor?

Bugüne kadar sorduğumuz birçok soruya Özlem Çerçioğlu yanıt vermedi, veremedi.

Örneğin;

ABB, Aydın'da hava kirliliği ölçümü yaptığı halde neden bu sonuçları açıklamıyor?

Sultanhisar’a JES yapılacak mı? İmzalanan protokol ne oldu?

CHP’li belediyeler, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan JES’i hakkında işlem yapmaması ile ilgili olarak neden sessiz kalıyor?

Halk tedirgin ve yanıt bekliyor!

JES ler hakkında sorduğumuz sorulara Aydın Valiliği sessiz kaldığı gibi Özlem Çerçioğlu da sessiz kalmaktadır.

Özlem Çerçioğlu bu derin sessizlikle ne yapmak istiyor? “Ben ne yaparsam yapayım bu halk beni nasıl olsa seçiyor” diye mi düşünüyor. Yoksa “AYBA nasıl olsa çalışıyor başka bir şey yapılmasa da olur” mu diyor?

Gerçekten Özlem Çerçioğlu ne yapmak istiyor?

 

[1] https://www.aydinpost.com/ozlem-cercioglu-korona-virusu-salgini-nedeniyle-neler-yapmadi-makale,3657.html

[2] https://www.aydinpost.com/sayin-ozlem-cercioglu-kati-atik-depolama-alaninda-yapilmaya-calisilan-jeotermal-kaynak-arama-sondajina-izin-verecek-misiniz-makale,3700.html