Özlem Çerçioğlu, tartışmasız bir şekilde Aydın siyasetinin en önde gelen isimlerinden biri. Siyasette hızlı yükselişi, çalışma şekli, diyalog tarzı, icraatları, tepkileri, kavgaları hep dikkat çekti.

Özlem Çerçioğlu, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem CHP Aydın Milletvekili seçilerek siyasete adımını attı.

22 Temmuz 2007’de 23. Dönem CHP Aydın Milletvekili olarak tekrar seçildi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı seçildi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde ikinci kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Bu yazıyla Özlem Çerçioğlu’na herkesin yanıtını merak ettiği soruları yönelteceğim.

1-Özlem Çerçioğlu, 2009 yılında Aydın Belediye Başkanı seçildikten sonra bugüne kadar iki tane battı çıktı ve yol çalışmaları dışında alt yapı ve şehircilik adına neler yaptı?

2-Özlem Çerçioğlu, AYBA dışında sosyal Belediyecilik adına neler yaptı?

AYBA’nın yapığı hizmetler Aydın halkı tarafından beğeniliyor. AKP Aydın Milletvekilleri zaman zaman bu faaliyetleri eleştirse de bu hizmetlerin toplumda önemli bir karşılığı olduğu kesin. Fakat AYBA dışında sosyal belediyecilik adına neler yapılıyor?

3-Özlem Çerçioğlu, Aydın kent kimliğini oluşturma adına ne yaptı?

Özlem Çerçioğlu için Aydın kent kimliği ne anlam ifade ediyor?

Aydın kent kimliği sarı binayla ifade edilebilir mi?

Dışarıdan ilk kez gelen bir kişi, Aydın’dan ayrılırken aklında nasıl bir imge kalır?

4-Özlem Çerçioğlu, JES’lerin oluşturduğu çevre kirliliği ile ilgili gerçek ölçüm sonuçlarını neden açıklamıyor?

Özlem Çerçioğlu, 08.02.2020 tarihinde gerçekleştirilen CHP 37. Olağan Aydın İl Kongresi’nde Aydın ile ilgili hava ölçüm sonuçlarını açıkladı.

Fakat açıklanan sonuçlarla ilgili ölçümlerin ne zaman yapıldığı ve tüm ölçüm değerleri açıklanmadı.

Özlem Çerçioğlu JES’lerin oluşturduğu çevre kirliliği ile ilgili gerçek ölçüm sonuçlarını neden açıklamıyor?

08.02.2020 tarihinde sonra ABB hava kirliliği değerlerini ölçtü mü? Sonuçlar nasıl?

5-Özlem Çerçioğlu, ABB adına Sultanhisar’da jeotermal enerji santrali kuracak mı?

Aytermal Anonim Şirketi, Güney Koreli bir şirket Sultanhisar’da bulunan jeotermal alanda elektrik santrali kurmak üzere bir proje oluşturdu.

12.09.2018 tarihinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Güney Koreli firma yetkilileri Vali Köşger’i ziyaret ederek, hazırlanan proje hakkında Vali Köşger’e sunum yapılmış ve ruhsat işlemlerinin tamamlanmasının ardından, jeotermal santrali sahasında çalışmaların başlanacağı açıklanmıştı.

Özlem Çerçioğlu, ABB adına Sultanhisar’da jeotermal enerji santrali kuracak mı? Yukarıda süreci anlatılan projede hangi aşamaya gelindi?

6-Özlem Çerçioğlu, Aydın’daki trafik, otopark ve çarpık kentleşmeden kaynaklanan sorunlarla ilgili olarak ne yaptı?

Altyapı eksiklikleri ve çarpık kentleşme sonucunda Aydın’da ciddi bir trafik ve otopark sorunu yaşanmaktadır. Özlem Çerçioğlu, döneminde trafik sorunu ile ilgili olarak çözüm üretilememiş ve bu konuda hiçbir adım atılamamıştır. Aydın’da trafik her geçen gün büyüyen bir sorundur.

7-Özlem Çerçioğlu, Aydın’da kültür sanat alanında neler yaptı?

Kültür ve sanat açısından Aydın maalesef büyük şehir olamadı. Bu konuda en büyük görevin düştüğü ABB yerel birkaç organizasyon dışında bir şey yapmadı. Yapılan etkinliklerde popüler sanatçıların katıldığı, ulusal bayramlarda gerçekleştirilen açık hava konserleri ile sınırlı kaldı. Aydın, edebiyat, resim, müzik, sinema, fotoğraf ve diğer sanat dallarında yapılacak etkinliklere hasrettir.

Özlem Çerçioğlu, ABB Başkanlığı döneminde kültür sanat ile ilgili ulusal düzeyde hiçbir organizasyon gerçekleştirilmemiştir. Yerel anlamda, Aydın halkının kültür sanat ihtiyacı karşılanamamıştır.  Aydın kültür ve sanat etkinliklerine hasretken neden Aydın Tekstil alanında neden bir şey yapılmadığını, neden burada faaliyetlerin gerçekleştirilmediğini anlamak gerçekten zor.

Aydın’ın neden kent orkestrası yok?

Neden Aydın’ın ülke çapında etki yaratacak şehir tiyatrosu yok?

Neden Aydın’da ülke çapında öykü, roman, şiir, fotoğraf, heykel ve benzeri yarışmalar yapılmıyor?

Neden Aydın’da edebiyat günleri yapılmıyor?

8-Özlem Çerçioğlu, Aydın’da yeşil alanları koruma ve ağaçlandırma için neler yaptı?

Özlem Çerçioğlu’nun en çok eleştirileceği konulardan biri de Aydının yeşillendirilmesi ve ağaçlandırılması. Aydın, JES’lerin verdiği çevre kirliliği ile birlikte, yeterli düzeyde ağaçlandırma yapılmaması nedeniyle çoraklaşmıştır. Aydın derhal ve en hızlı şekilde ağaçlandırılmalıdır.

Özlem Çerçioğlu, görevde olduğu dönem içerinde Aydın’a kaç tane ağaç dikti?

9-Özlem Çerçioğlu, Aydın’da sulama havzalarının ve su kaynaklarının korunması için neler yaptı?

Aydın için en büyük tehlike çevre kirliliğidir. Bu anlamda en büyük kirlilikte su havzalarında ve su kaynaklarında yaşanmaktadır. Özellikle de Menderes havzası can çekişmektedir. Belediyelerin bu konuda gerekli önlemi almamaları, denetimleri gerçekleştirmemeleri ve alt yapı çalışmalarını ve arıtmaları tamamlamamaları büyük sorun oluşturmaktadır.

Özlem Çerçioğlu, ABB Başkanlığı döneminde Menderes Havzasının ve sulama alanlarının korunmasına ilişkin araştırma, inceleme ve koruma çalışması yaptı mı?

10-Aydın tarihi ve kent belleğini koruma adına neler yaptı?

Aydın antik dönemden beri her zaman uygarlıkların cazibe merkezi olmuştur. Tarihi açıdan çok ciddi bir birikim olmasına rağmen, açığa çıkarılamamış, çıkarılanlar korunamamış ve Aydın’ın tanıtımında kullanılamamıştır.

Bir kentin tarihi birikimi, kent kimliğini belirlemede rol oynuyorsa orada çağdaş bir kentin varlığından bahsedilebilir.

Özlem Çerçioğlu görev yaptığı 11 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde Aydın tarihi adına neler yaptı?

Aydın tarihi ve kent belleğini koruma adına neler yaptı?

Aydın tarihinin kent kimliğine etkisi adına neler yaptı?

11-Özlem Çerçioğlu, önceki dönem Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve halen görevde olan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay başta olmak üzere Belediye Başkanları ile neden sorun yaşıyor?

Özlem Çerçioğlu’na Aydın’da yaşayan bir vatandaş olarak bu soruları soruyorum. Eğer sorularımıza yanıt verilirse, bu köşeden sizlerle paylaşacağım.