Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “kısa dönem askerliğin kaldırılacağı” yönündeki haberleri soran gazetecilere, “Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir” dedi

Bayındır ilçesinde düzenlenen 12. Çiçek Festivali"ne katılmak üzere İzmir"e gelen Gönül, “Askerliğin yapılış şekli pek çok değişik düzenlemelerle yürütülüyor şu anda. Bunun daha basitleştirilmesi, daha hizmete yönelik hale getirilmesi yönünde bazı çalışmalar var.
Bu çalışmalar henüz neticelenmiş değil, neticelenmesi için kanun tasarısı haline gelmesi lazım. Henüz ortaya çıkmış değil, bakanlıkların görüşmesi olmuş değil. Şekillendiği zaman sizlere bilgi sunacağız.
Her konuda her çalışma yapılabilir” diye konuştu.
Gönül, bir gazetecinin “Basında çıkan haberler doğru mu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Basında çıkan haberler bizim dışımızdadır. Kendilerine göre haberler yazıyorlar. Şöyle demek lazım, arkadaşlarımız vazifelerini yapmaya çalışıyorlar ama mühim olan, hangi kanunun çıkacağıdır. Buna TBMM karar verir. Dolayısıyla, çalışma yapılıyor, hükümetimiz neyi TBMM"ye teklif edecek, milletvekillerimiz neyi uygun görecekler, bunu zaman içerisinde göreceğiz. Şimdilik çalışmalar teknik seviyededir.”
Festival kapsamında ilçe merkezinde kurulan çiçek firmalarının stantlarını dolaşan ve Güneydoğu"da şehit düşen askerlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Gönül, “Hayatlarının baharında gençlerimizi toprağa vermenin acısını beraber yaşadık. Onların sayesinde bu bayraklar dalgalanıyor, istiklalimiz ve şerefimiz devam ediyor. Onlara çok şey borçluyuz” dedi.


Milliyet