Masadakilerden biri Deniz Feneri davasının görevden alınan savcısı sanılarak bazı kanallarda “Ankara’da gizli görüşme” diye haber yapıldı. Oysa söz konusu kişi Emine Ülker Tarhan’ın eşiydi
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP’nin hukukçu milletvekilleri ve Sinan Aygün’ün önceki akşam Turan Güneş Bulvarı üzerindeki bir balık restoranında biraraya geldiler. Yemek yiyerek uzun süre sohbet eden milletvekilleri bazı TV‘lerde dönen bir haberle adeta şok yaşadılar. “Ankara’da gizli yemek” başlıklı haberlerde masada Nadi Türkaslan’ın da olduğu ifade edildi. Yemeğe ilişkin VATAN’a konuşan Emine Ülker Tarhan, “Yaşananlar tam bir komedi. Komedi filminin ortasındayız sanki. Hukukçu arkadaşlarımızla birçok arkadaşımız Ankara Üniversitesi’nden mezun ve aynı dönemlerde okuduk. Benim eşim de Yargıtay üyesi. Hep birlikte yemek yiyorduk. Bir iki televizyon da son dakika verilmiş. Grup Başkanvekili Nadi Türkaslan ile yemekte denilmiş. Gizli yemek denilmiş. Ankara’nın ortasında bir yerdeyiz” dedi.
‘İzleniyor muyuz’
Gizlice görüntülerinin çekildiğini de ifade eden Tarhan, “Dışarı çıkan arkadaşlara sormuşlar. Onlar yok demiş. Nadi Türkaslan’ı eşime benzetmişler. Bir ihbar mı yoksa teknik takip mi yapılıyor, izleniyor muyız bilmiyorum. İzliyorlarsa da zaten şaşırmam. Daha önce de benzeri şeyler yaşandı.Kolluk kuvvetlerine şikayet etmedim” dedi. Milletvekilleri ile yemeğin “Şaibeli bir yemek” gibi görülmesini de eleştiren Tarhan, “Vahim olan da bu zaten. Böyle yanlış anlaşılmalar olabilir elbette, medyaya yanlış gidebilir. Ancak temas edilen şey birilerini yıpratmak için yapılıyor. Bu yola hedef koymuşlar anlaşılan” dedi.
‘Yok etmek istiyorlar’
Nadi Türkaslan’ı hiç tanımadığını belirten Tarhan, “İyi bir savcı, ilkelerine bağlı birisi olarak biliyorum. Bizim üzerimizden bu arkadaşımızı yok etmeye çalışıyorlar. Neler biliyorlar ki yok etmeye çalışıyorlar acaba diye düşünüyorum. Aleyhine kanıt arıyorlar. İhraç etmek için veri topluyorlar. Benim adım geçmiş şu olmuş bu olmuş önemli değil. Ancak yargıda dik duran insanların sindirilmesi, istifaya veya emekliliğe zorlanmaları vahim bir durum” diye konuştu.
Eşi Umur Tarhan ile yemeğin ardından çıkarkan flaşların patladığını ifade eden Tarhan, “Sorulara muhatap oluyorsunuz. Eşim ‘Ben Mehmet Umur Tarhan, Emine Hanım’ın eşiyim’ dedi. Ben değilim demek istedi ama inanılmadı. Kimlik mi göstereceğiz birilerini ikna etmek için? Medyanın kendisini değerlendirmesi lazım. Medyanın isimlerin yıpratılmasında aracı olmaması gerekiyor” dedi. Söz konusu haberlere bir tepki de Savcı Türkaslan’dan geldi. Yazılı bir açıklama yapan Türkaslan, haberde söz edilen yemeğe katılmadığını söyledi.