İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri aylardır takibe aldıkları sahte çürük raporu çetesine dün eş zamanlı operasyonlarla darbe vurdu. Operasyonlarda ünlü sanatçı ve gazetecilere parayla sahte çürük raporu hazırlayan çeteden 14 kişiyi gözaltına alındı. Ergenekon'la bağlantılı 'Karargah Evleri' soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok da şüpheli listesinde.

EMEKLİ BİNBAŞI ÇETEDE

Ankara ve İstanbul'da 30 adrese düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı'nda (ASAL) görevli iki sivil memur, bir emekli binbaşı, 2 emekli astsubay ve hayat kadını oldukları iddia edilen 3 kişi bulunuyor. İstanbul Organize Şube'de sorgulanan şüpheliler yarın Adliye'ye sevkedilecek.

Operasyonda gözaltına alınanlardan en dikkat çeken isim Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok oldu.

ÜÇOK 'MEVCUT'LU GETİRİLDİ

Ergenekon'un TSK'daki yapılanması olarak bilinen 'Karargah Evleri' soruşturmasını yürüten Üçok için 24 Eylül'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na yazı yazılarak İstanbul'da 'mevcutlu' olarak hazır bulundurulması istendi. Üçok, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın görevlendirdiği bir subay gözetiminde adliyeye getirildi. Sabah saat 09:00'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geterilen Savcı Üçok, soruşturmayı yürüten Savcı Hikmet Usta'ya saatlerce ifade verdi. Üçok, sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedildi.


Skandallara adı karıştı

Askeri Savcı Üçok'un adı daha önce de birçok iddiayla anıldı: n 'Karargah Evleri' soruşturmasında bilirkişi olarak İşçi Partili Sami Toprak'ı atadı. MİT Trakya Bölge Müdürlüğü'nün 'Karargah' dosyasını 3 yıl bekletip karartı. Askeri Savcı Mehmet Çelik ile evrakta sahtecilikle suçlandı. Karargah Evleri soruşturmasında 3 astsubaya hipnozla sorguladı./yeni şafak