Yetkililer, soruşturmayı kendilerinin yürüttüğünü, Genelkurmay Başkanlığı'nın da belge ve bilgi verilmemesini istediklerini belirterek, "Dosyada gizlilik kararı var. Bu nedenle bizim bilgimiz dışında, hiçkimse bilgi ve belge veremez" dedi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi, Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuyla ilgili adli soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği yetkilileri, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bilgi ve belgeleri kendilerininden istenmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer, "Uludere soruşturmasıyla ilgili soruşturmanın patronu biziz. Biz burada adli bir soruşturma yürütüyoruz. Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugüne kadar soruşturma için istediğimiz bütün bilgi ve belgeleri aldık. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun soruşturmayı yürüten kurum olarak Genelkurmay'dan değil bilgi ve belgeleri bizden istemesi gerekir. Biz Genelkurmay Başkanlığı'na bu tür bilgi ve belgelerin istenmesi durumunda bunların verilmemesi ve bu belgeleri isteyen kurum ve kuruluşların bize yönlendirilmelerini istedik. Dosyada gizlilik kararı var. Bu nedenle bizim bilgimiz dışında, hiç kimse bilgi ve belge veremez" dedi.

Başsacılık yetkilileri, Meclis'in Uludere olayıyla ilgili kendilerinden bilgi ve belge talebinde bulunması gerektiğini belirterek, "Böyle bir talep olursa, bu değerlendirilir. Ona göre karar verilir" diye konuştu.

Öte yandan Uludere soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugüne kadar istediği bilgi ve belgeler ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'ndan da Heron görüntüleriyle ilgili bilirkişi raporunu aldığı öğrenildi.