‘Susurluk’ davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın’ın Radikal’de yayımlanan itiraflarının ardından Özel Yetkili İstanbul Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında, yakınları öldürülen bazı ailelerin ifadesine başvurulacak. 
 
Ayhan Çarkın Radikal muhabirleri Enis Tayman Dinçer Gökçe yaptığı açıklamalarda 90’lı yıllardaki yargısız infazlar konusunda bilgiler vermiş, polisin o dönem yasadışı faaliyetleri konusunda Mehmet Ağar ve eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahiml Şahin’i suçlamıştı. bu haber üzerine Avukat Taylan Tanay, 23 Mart’ta aralarında eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar, eski bakanlardan Necdet Menzir’in de bulunduğu 138 kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçe’de Çarkın’ın açıklamalarında bahsettiği olaylarda hayatını kaybeden 62 kişinin ismi de ‘maktul’ olarak yer almıştı. 
 
Avukat Tanay dün “Savcı bazı ailelerle görüşmek istediğini söyledi. Hafta içinde aileleri bulup savcıya gideceğiz” dedi. Savcı Karaali’nin ik etapta görüşmek istediği ailelerin kaybedilen yakınlarının isimleri şöyle: 
 
Ayhan ve Ali Efeoğlu kardeşler: “Ayhan Efeoğlu 6 Ekim 1992’de, kardeşi Ali Efeoğlu 1995’te gözaltına alındıktan sonra kaybedildi. 
Soner Gül ve Hüsamettin Yaman: 5 Mayıs 1992 tarihinde sokaktan gözaltına alındılar. ve kaybedildiler, Erdoğan Şakar: 13 Ağustos 1993’te 5 kişinin öldürüldüğü PERPA baskınında gözatına alındı ve kaybedildi. 
 
İsmail Bahçeci: 21 Aralık 1994’da siyasi şube polislerince İstanbul’da gözaltına alınan Bahçeci, halen kayıp. Ayhan Çarkın Radikal’de yayımlanan itiraflarında çok sayıda yargısız infaz olayına katıldığını belirtmişti.