Silivri Cumhuriyet Savcısı Güngör Karakoç, Kozinoğlu ile aynı koğuşta kalan Hasan Ataman Yıldırım ve Atilla Uğur'un ifadelerine başvurdu. Ayrıca Kozinoğlu'nun kaldığı koğuşun görüntülerini de kaydettirdi. MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü Silivri Cezaevi'nde vefat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın (ÖKK) 'altın çocuğu' olarak nitelenen Kozinoğlu, Ergenekon davasında MİT'in tek tutuklu personeli idi. Kozinoğlu'nun ölümü "Öldü mü yoksa öldürüldü mü?" sorusunu akıllara getirmişti. Kozinoğlu, hem MİT'in hem de ÖKK'nın kara- kutusu olarak biliniyordu.

MİT'in 'karakutusu' olarak bilinen Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümünün üzerinden 4 gün geçti. Yapılan ilk açıklamada, Kozinoğlu'nun 'ağır spor yaptıktan sonra fenalaşarak öldüğü' bildirildi. Ancak yıllardır spor yapan Kozinoğlu'nun, yaptığı sporun ardından hayatını kaybetmesi kafaları karıştırdı. Bazı gazetelerde yer alan haberlerde de ölümün şüpheli olduğu üzerinde duruldu. Kozinoğlu'nun oğlu Özel Kozinoğlu da 'babasının kalp rahatsızlığı olmadığı' üzerinde duruyor. Ablası Fügen Bıçakçıoğlu ise "Sporunu küçüklüğünden beri ihmal etmezdi. Değişik spor dallarında dünya birincilikleri vardı. Onca ağır spor yapan bir insanın, cezaevinde spor yaptığı için öldüğünün söylenmesi inandırıcı değil." diyor.

Kaşif Kozinoğlu'nun davanın ilk duruşmasının görülmesine 10 gün kala ölmesi de 'susturuldu mu?' sorusunu gündeme getirdi. Gizli tanık olduğu yönündeki iddialar da şüphelerin artmasına neden oldu. Yaşananların ardından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Ve Kozinoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma, Cumhuriyet Savcısı Güngör Karakoç tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında Kozinoğlu ile aynı koğuşta kalan Hasan Ataman Yıldırım ve Atilla Uğur'un ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, cezaevinde incelemelerde bulunan savcı, koğuşun görüntülerinin de alınmasını istedi. Kaşif Kozinoğlu'nun kesin ölüm sebebinin Adli Tıp'ın yapacağı ayrıntılı otopsi sonrası belli olacağı aktarılıyor.

Bu arada, Kozinoğlu'nun oda arkadaşı Hasan Ataman Yıldırım dün mahkemeye dilekçe verdi. Yıldırım, Kozinoğlu'nun ölümünden bir gün önce sabaha kadar koğuşta nöbet tuttuğunu iddia etti. zaman