Ergenekon soruşturmasındaki süreci hükümetle ilişkili gösterenleri sorumsuzlukla suçlayan Erdoğan, ortada çok ağır ve vahim iddiaların olduğunu hatırlattı..

Başbakan Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimleri sonrası AKP'li vekillerle dün ilk kez bir araya geldi. AK Parti grubunda konuşan Erdoğan, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evinin aranmasının ardında başlayan Ergenekon tartışmalarına değinirken, "Süreci bulandırarak, sulandırmaya çalışarak hâkimleri, savcıları tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz. Bu süreci siyasetle, hükümetle ilişkili göstermek, bu süreç üzerinden siyasi rant elde etme gayretine girmek son derece sorumsuzca bir yaklaşımdır" dedi. "Ben bu kışkırtıcı ifadelere cevap verecek değilim" diyen Erdoğan, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve yasama yürütme ve yargının bağımsız erklerden oluştuğunu belirtti. Savcı ve hâkimlerin hiçbir baskı hissetmeden görevlerini yapabildiğini belirten Erdoğan "Bundan kim neden rahatsız olabilir. Bakınız ortada son derece ağır, vahim iddialar var. Anayasamıza, yasalarımıza göre suç teşkil eden ithamlar var. Bu iddiaların peşine düşen, aydınlatmaya çalışan bir hukuk sistemimiz var. Bırakalım yargı işlesin, hukuk işlesin, ak ile kara ortaya çıksın" dedi. Yargıya sadece "yardımcı" olduklarını savunan Erdoğan "Yargının görevini asla üstlenmedik. Aynı anlayışı özellikle siyasi aktörlerden bekliyoruz" dedi.

SEÇİM ANALİZİ
Grup toplantısında ayrıntılı bir seçim analizi de yapan Erdoğan, partisinin bu seçimlerden de en yakın partiye fark atarak birinci parti çıktığını belirterek şöyle dedi: "Bir partinin kuruluşundan itibaren girdiği 4 seçimde birinci parti olarak çıkabilmesi son 30 yılın tek örneğidir ve bu eşine ender rastlanan bir başarıdır. Ancak ortaya çıkan sonuçların beklentilerimizin altında kaldığı da bir gerçektir. Bu durumu enine boyuna analiz etmek gibi de bir sorumluluğumuz bulunmaktadır."

Sabah