FUTBOLDA şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında savcılıkça sorguları tamamlanan Fenerbahçe Yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Başkanı  Mecnun Odyakmaz dahil 20 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Emenike ve Sezer Öztürk’ün de aralarında olduğu 5 futbolcu ise serbest bırakıldı.
 
Gözaltında tutuldukları İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen 25 kişi, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ve adliyede görevli diğer savcılarca sorgulandı.
 
Mosturoğlu’nun ifadesi 4 saat sürdü
 
Avukat olmaları nedeniyle emniyette ifadeleri alınmayan Mosturoğlu ve Dinç’in ifadesini soruşturma savcısı Mehmet Berk aldı. Zaman zaman ara verilen Şekip Mosturoğlu’nun ifadesi yaklaşık 4 saat sürdü. Şike iddialarına ilişkin suçlamaları kabul etmeyen Şekip Mosturoğlu’nun, “Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için Fenerbahçe’den teşvik primi gönderildiğini duydum” dediği bildirildi.
 
Operasyon duyulunca tarih öne alındı
 
ŞEKİP Mosturoğlu’nun, şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada yapılan çalışmalardan haberdar olduğu ve bu bilgileri İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan bir polis aracılığıyla aldığının tespit edildiği iddia edildi.
 Bu nedenle de pazartesi günü yapılması planlanan operasyonun bir gün önceye alınarak pazar günü yapıldığı öne sürüldü.
 
Suçlama: Şike rüşvet ve dolandırıcılık
 
25 şüpheliden Şekip Mosturoğlu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişi şike, kulüp avukatı Sami Dinç şike ve rüşvet, bir kişi de kamu kurumunu dolandırmak suçundan tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi. Futbolcular Emmanuel Emenike, Sezer Öztürk, Mahmut Boz, Mustafa Efe ve Tuğrul Çağrı ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
Kimler tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi
 
Şekip Mosturoğlu
İlhan Ekşioğlu
Mecnun Odyakmaz
Bülent Uygun
Ümit Karan
Korcan Çelikay
Cemil Turan
Ali Kıratlı
Bülent İşcen
Tamer Yelkovan
Cengiz Demirel
Sami Dinç
Yusuf Tarçınlı
Abdullah Başok
Ahmet Çelebi
Yavuz Ağırgöl
Doğan Ercan
Mehmet Yenice
Mehmet Şen
Erdem Konyar
 
Kimler serbest
 
Sezer Öztürk
Emmanuel Emenike 
Mahmut Boz
Tuğrul Çağrı Özer
Mustafa Efe
 
İzdiham yaşandı
 
Hakkında tutuklanmasını gerektirecek yeterli ve kesin delil bulunmadığı için serbest bırakılan Emenike, işlemlerinin yapılması için Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Sezer’in adliyeden çıkışında ise, kendisine destek veren Fenerbahçe taraftarları ve basının yoğun ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı. Sezer’in buradan Samandıra Tesisleri’ne geçtiği, her iki futbolcunun da en kısa sürede Topuk Yaylası’ndaki kampa katılacağı belirtildi. 
 
hürriyet