MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla başlayan süreçte önemli bir gelişme yaşandı. MİT Müsteşarı Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.

KCK soruşturmasında Savcı Sarıkaya'nın yerine 3 savcı görevlendirildi. Bu isimler özel yetkili savcılar İbrahim Işık, Bilal Bayraktar ve Adem Özcan.

İş bölümü yönergesine göre başsavcıya bilgi verilmesi gerekiyor. MİT'çilerin ifadeye çağrılması haberi geldiğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı 'benim haberim olmadı' demişti. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ve kritik bilgilerin medyaya yansıması nedeniyle başsavcı yetkisini kullandı ve Savcı Sarıkaya'yı KCK soruşturmasından aldı.

Hakan Fidan'la ilgili Ankara Savcılığı'na talimat yazılmış ve ifadesinin alınması talep edilmişti. 4 eski MİT'çi için de yakalama kararı çıkarılmıştı.

 

Sarıkaya: Yapacak bir şey yok

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturmadan alınan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir. Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği Sarıkaya, ''Başsavcının takdiridir'' karşılığını verdi.

''Size haksızlık mı oldu?'' diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya, ''Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık'' dedi. Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, ''Bugün alınmış bir karar'' karşılığını verdi.

 

HSYK: Başsavcılığın tasarrufu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, KCK soruşturması çerçevesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasını "Başsavcılığın tasarrufu" sözleriyle değerlendirdi.

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı KCK soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasına ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtladı. Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasını Başsavcılığın tasarrufu olarak değerlendiren Okur, Cuma akşamına kadar Savcı Sadrettin Sarıkaya'ya ilişkin herhangi bir şikâyet dilekçesinin HSYK'ya gelmediğini ifade etti. Okur, "Başsavcılığın tasarrufu. HSYK'ya savcı hakkında herhangi bir şikayet dilekçesi Cuma akşamına kadar gelmedi. Başsavcılık soruşturmadan almayı işbölümüne göre değerlendirmiş olabilir. Sarıkaya hakkında HSYK'da herhangi bir işlem yok" dedi.

cumhuriyet