Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) ekipleri Ceyhan İlçesi'nde sigara kaçakçılarına yönelik çalışma başlattı. İlk etapta, yıllardır gerçekleştirilen kaçak sigara operasyonlarından elde edilen bilgiler ışığında risk analizi yapıldı. Kaçakçıların daha çok sabah saatlerinde ve öncü-artçı olarak iki araç halinde seyrettikleri belirlendi. Ardından da yol uygulamasına geçildi. KOM ekipleri, 14 Mayıs 2012 günü Adana'nın Ceyhan İlçesi, D-400 Karayolu, Öztükler mevkiinde bariyerler kurarak öğlen saatlerinde araç kontrolü yapmaya başladı.

YOL ARKADAŞI BİR ZANLI
Bu sırada polis noktasını görerek duran 06 plakalı Doblo marka araç dikkat çekti. Aracın içerisindeki karton kolileri görünce şüphelenen polis, kimlik kontrolü yapmak istedi. Araç şoförü kimliğini uzatarak kendisinin Osmaniye Cumhuriyet Savcısı M.Ç. olduğunu söyledi. Yapılan sorgulamada direksiyondaki kişinin gerçekten Osmaniye savcısı M.Ç olduğu belirlendi. Yanındaki diğer kişinin ise kardeşine ait sahte M.A. kimliği kullanan A.A. olduğu anlaşıldı. A.A.'nın 'kasten adam öldürmek' suçundan üç yıldır arandığı tespit edildi. Polis, araçtaki kolilerde de arama yaptı. Karton kutularda 10 bin paket kaçak sigara bulundu. KOM ekipleri Gaziantep'ten alınıp Mersin'de piyasaya sürüleceğini tahmin edilen sigaralara el koydu.

SAVCININ DOSYASI ADALET BAKANLIĞI'NA
Savcı M.Ç. ve A.A. hakkında satmak amacıyla gümrük kaçağı sigara bulundurmak ve nakletmek suçlarından işlem yapıldı. A.A. sigara kaçakçılığından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ancak cinayet suçundan cezaevine girdi. Savcı M.Ç.'nin dosyası ise ayrılarak Adalet Bakanlığı'na gönderildi.