EMEKLİ Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali H. ile aşık olduğu avukat kızını tehdit edip para istediği öne sürülen Osman Sümer hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbulCumhuriyet Savcılığı, Sümer hakkında “Yağma, hakaret ve tehdit” suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianameye göre Başakşehir’deki savcı ve hâkim lojmanları önünde suikast ihbarına karşı devriye gezen polis, 3 Mart 2011’de şüphelendiği iki kişiden birini yakaladı. 

Diyarbakırlı’yım, asarım

Diğer şüpheli elindeki tabancayı namlusunda mermi sürülmüş halde atarak kaçtı. Şüpheli Emrah T.’nin ifadeleri doğrultusunda aralarında Osman Sümer ve PKK üyelerinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. İddiaya göre Osman Sümer, davalarına bakan avukatı Elif H.’ye aşık oldu. Avukat bu ilgiye karşılık vermeyince de tehditlere başladı. Elif H. bir süre sonra başka biriyle nişanlanınca Osman Sümer arkadaşlarından yardım istedi. Ali H. ve kızının da yaşadığı hâkim ve savcı lojmanlarının önüne giden silahlı iki kişi yakalanınca olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan Osman Sümer ve Emrah T., “Ateşli Silahlar Kanunu’na Muhalefet” suçundan tutuklandı. Sümer, “Elif benim avukatımdı. Aramızda hem para hem gönül ilişkisi vardı. Bir süre önce aramız bozuldu. Bu nedenle böyle bir olayla karşı karşıya kaldığımı düşünüyorum” dedi.

Bir süre cezaevinde yatan Osman Sümer, çıktıktan sonra Elif H. ve emekli savcı babası Ali H.’yi telefonla arayarak tehdit etmeye başladı. Sümer, Elif H.’yi, “Seninle yattım. Sana yazlık aldım. Ben Diyarbakırlı’yım. Seni asar keserim” sözleriyle tehdit etti. Sümer, 30 Eylül’de Ali H.’yi de cep telefonundan arayarak, “Neredesin ulan yerini bildir. Bekle geliyorum. 30 bin TL’yi de hazırla. Parayı vermezsen seni öldüreceğim. Ama önce sana kadın kıyafeti giydirip sokakta gezdireceğim” dedi. 

Parayı alırken polis bastı

Emekli savcı Ali H., Sümer’e “Yerini söyle parayı getireceğim” karşılığını verdi. Beyoğlu’nda avukatının ofisinin adresini veren Sümer, “Avukatım ve adamlarımla 1.5 saat sonra oradayım” dedi. Emekli savcı polisle irtibata geçerek numaralandırılan 2 bin TL’yi zarfa koydu. Ali H. parayı Osman Sümer’e verdiği sırada polis içeri girdi, Sümer yakalandı.
hürriyet