Suriye'nin ticaret merkezi Halep, iki gündür yoğun çatışmalara sahne oluyor. Ordu güçleri bugün özellikle Selahaddin mahallesine yönelik şiddetli bir saldırı başlattı. Suriye devlet televizyonu, adı açıklanmayan bir askeri yetkiliye dayanarak bölgenin ele geçirildiğini ve muhaliflerin püskürtüldüğünü ileri sürdü.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Muhaliflerse, tank ve helikopterlerle desteklenen taarruzun devam ettiğini belirtti ancak bölgenin Suriye ordusunun eline geçtiği iddialarını yalanladı. AP'ye konuşan Muhammed Said adlı bir muhalif, Suriye tanklarının yakınlardaki Hamdaniye'de bulunduğunu, Selahaddin'deki bombalama ve çatışmaların ise devam ettiğini söyledi.

"ASKERİ ÜSSÜ ELE GEÇİRDİK"
Bugün ayrıca Özgür Suriye Ordusu, Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib'in Anadan beldesi girişinde Esad yönetimine bağlı ordu üssünü ele geçirdiği açıkladı. Yapılan açıklamada, içerisinde çok sayıda mühimmatın ve 3 tankın bulunduğu Anadan askeri üsse yaptıkları saldırı sonucu bölgeyi ele geçirdikleri saldırıdan sonra kaçan Esad güçlerini takip eden Özgür Suriye Ordusu milislerinin, güvenlik güçlerini üsse yakın bir binada abluka altına alındığı ifade edildi. Açıklamada resmi ordunun helikopterle ablukayı delmeye çalıştığı belirtildi.

"HALEP, ESAD'IN TABUTUNA ÇAKILAN BİR ÇİVİ DAHA OLACAK"
Uluslararası kamuoyundan da Suriye'de yaşananlarla ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Tunus'a bir resmi ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta uçakta yaptığı açıklamada "eğer Halep’te kendi insanlarına karşı bu tür trajik saldırıları devam ettirirlerse, bu nihayetinde Esad’ın tabutuna çakılan bir çivi olacaktır" diye konuştu.

Panetta ayrıca, “Esad’ın meşruluğunu kaybettiğini ve daha fazla şiddet ortaya koydukça, rejiminin sona ereceği günü de o kadar yaklaştırdığını” belirtti.

200 BİN SİVİL KAÇTI
Öte yandan siviller de zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Ofisi Direktörü Valeri Amos şimdiye kadar yaklaşık 200 bin sivilin kenti terk ettiğini açıkladı. Saldırılarda ağır silah kullanılmasından endişe ettiklerini belirten Amos, pek çok kişinin güvenli bölgelerdeki okul ve diğer binalara sığındığını söyledi. Amos ayrıca, bu sığınmacıların temiz su, yiyecek, battaniye ve hijyen gereksinimi duyduklarını belirtti.

"SAVAŞ SUÇU"
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi de, Suriye'de yaşananların savaş suçu sayıldığını, suçu işleyenlerin uluslararası kamuoyuna hesap vermekle karşı karşı kalabileceğini belirtti. Arabi yaptığı basın açıklamasında, ''Suriye'de özellikle Halep şehrinde yapılanların savaş suçudur'' ifadelerini kullandı.