Yokluk içindeki öğrencinin bu başarısını duyan CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, Yusuf Uçar"ı evinde ziyaret ederek tebrik edip dizüstü bilgisayar hediye etti. Belediye Başkan adayının bu jesti karşısında oldukça duygulanan Minik Yusuf, Çerçioğlu"na daha çok çalışma sözü verip büyüyünce de doktor olacağını söyledi. Aydın"da tüm çocukların birer cevher olduğunu ve onların en iyi şekilde işlenmesi gerektiğini ifade eden CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, “Göreve geldiğimizde sosyal belediyecilik kapsamında Aydın"da tüm öğrencilerin yeteneğine göre en iyi şekilde hayata hazırlayacağız. Ve belediye olarak, Aydın"ı başarı ile temsil eden herkesin en büyük destekçisi olacağız” dedi.
Geçen yıla kadar satranç sporunun sadece adını duyduğunu, sınıf öğretmeni Mustafa Yavuz"un yardımları ile satranç öğrendiğini belirten 10 yaş grubu Türkiye Satranç Milli Takımı Sporcusu Yusuf Uçar, “Öğretmenim bizleri çalıştırdı. 23 Ocak 01 Şubat 2009 tarihlerinde Antalya"da yapılan karşılaşmalarda derece alarak Satranç Milli Takımına seçildim. Öğretmenime ve benim bu başarımı kutlayan Belediye Başkan Adayımız Özlem Çerçioğlu"na teşekkür ediyorum” dedi.
CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu"nun hediyesi karşısında çok mutlu olan Yusuf Uçar, en büyük hayalinin bir bilgisayar sahibi olmak olduğunu, Özlem Çerçioğlu"nun bu hediyesi ile dizüstü bilgisayara sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
“EĞİTİME VE ÇOCUKLARA ÖNEM VERECEĞİZ”
Bir zamanlar ÖSS ve diğer sınavlarda Türkiye derecesi alan Aydın"ın eğitimdeki başarısının düşmesini üzülerek takip ettiğini, Aydın Belediye Başkanı Seçilmesi halinde eğitime ve çocuklara gereken önemin verileceğini ifade eden CHP Aydın Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız” dedi. Çerçioğlu “Çocuklarımız çok zeki. Ancak imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan veya tanınmadığı için ilgi alanına yönlendirilemeyen yüzlerce çocuğumuz var. CHP olarak eğitim konusunda da ciddi projelerimiz var. Bize göre her çocuk bir cevherdir. Ancak bu cevher işlenerek ortaya çıkarılır. Biz de göreve gelir gelmez, Aydın"daki tüm çocuklarla özel olarak ilgilenip, Aydın"ın eğitim ve sportif alanlardaki başarısını da hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!