22-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında 2 gün süren turnuvanın birinci gününde ilk hamleyi Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahir Olçum yaptı. Aydın Lisesi Kapalı Spor Salonu"nda gerçekleştirilen turnuvaya büyüklerde 37, gençlerde 32, küçüklerde 71, yıldızlarda 60 ve miniklerde 30 olmak üzere toplam 230 kişi katıldı.
Satranç Turnuvası"nın sonunda düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verildi. Başarılı sporculara kupalarını ve hediyelerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ile birlikte veren Aydın Belediyesi Meclis Üyesi Altan Güney katılımcılara teşekkür ederken, derece elde eden sporcuları da tek tek kutladı.
Yusuf Yazar, Cengiz Gülkaya, Mustafa Yavuz, Mustafa Keleş, Mehtap Yalçın, Özgür Tuncer, Erdem Yeşildağ, Salih Bozkurt, İhsan İkis, Cem Can, Timuçin Aydil, Yaşar Madak, Ferit Laçin ve Ekrem Göçmen"in hakemlik yaptığı turnuvada dereceye girenler sırasıyla şöyle oldu: Büyükler kategorisinde Yahya Kızıltaş birinciliği, Burak Özen ikinciliği, Mesut Sevinç üçüncülüğü, Hüseyin Koç dördüncülüğü, Ali Gencer beşinciliği, Gençler kategorisinde Melih Fırat İkis birinciliği, Mine Deniz Doğan ikinciliği, Mert Girgiç üçüncülüğü, Yunus Alca dördüncülüğü, Ömer Ünsal beşinciliği, Yıldızlar kategorisinde Tuna Özateş birinciliği, Nebil Sami Kızıltaş ikinciliği, Ali Mert Varol üçüncülüğü, Yunus Uçar dördüncülüğü, Berfin Koç beşinciliği, Küçükler kategorisinde Berk Keskin birinciliği, Yunus Emre Erdoğan ikinciliği, Cafer Can Tuncer üçüncülüğü, Nizamettin Sarıbaş dördüncülüğü, Senem Kalfa beşinciliği elde ettiler. Ayrıca turnuvada Hivşa Delal Şahin ile Selen Acar centilmenlik ödülüne layık görüldüler.
Aydın Belediyesi tarafından turnuvada büyükler kategorisi birincisine laptop, ikincisine notebook, üçüncü ve dördüncüye fotoğraf makinesi, beşinciye mp3 çalar, gençler kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncüye notebook, dördüncüye fotoğraf makinesi, beşinciye mp3 çalar, yıldızlar kategorisinde birinciye notebook, ikinci ve üçüncüy bisiklet, dördüncüye fotoğraf makinesi, beşinciye mp3 çalar, küçükler kategorisi birincisine notebook, ikinci ve üçüncüye bisiklet, dördüncüye fotoğraf makinesi, beşinciye mp3 çalar, minikler kategorisi ve tüm kategorilerde derece elde edenlere kupa ve madalya hediye edildi.
Turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için özellikle aile bireylerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Biz de Aydın Belediyesi olarak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, spora teşvik etmek amacıyla bu tür sportif yarışmalar organize ediyoruz. Satranç zekayı kuvvetlendiren bir spor olmanın yanında iyi bir uğraştır da. Umuyorum ki bu uğraşlar yakın arkadaşlıklar doğuracaktır” dedi. iha