Doğan Yayın Holding A.Ş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), 13 Ekim 2009 tarihli kararlarını,dün itibariyle şirket bünyesinde faaliyet gösteren yayıncı kuruluşlara tebliğ ettiğinin öğrenildiğini bildirdi. Holdingin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, RTÜK'ün, RTÜK'ten daha önce lisans izni almış bulunan kuruluşlara, ortaklık yapılarını 3984 sayılı Kanun'un 29'uncu maddesinin (h) ve (ı) bentlerine uygun hale getirmeleri için, 29'uncu maddenin (j) bendi gereğince 3 ay süre verilmesine ve aksi halde yayın izinlerinin iptal edileceğinin bildirilmesine, RTÜK'e lisans ve izin için müracaat etmiş, işlemleri tekemmül etmemiş kuruluşlara ise ortaklık yapılarını 3984 sayılı Kanun'a uygun hale getirerek RTÜK'e yeniden müracaat etmelerini, aksi halde taleplerinin değerlendirmeye alınmasının mümkün olamayacağının bildirilmesine karar verdiğinin belirtildiği kaydedildi.

SADECE İŞTİRAK EDİLİYOR

Açıklamada, şöyle denildi: “Şirketlerimizin ortaklık yapıları yasaya ve mevzuata uygundur. Hiçbir TV ve radyo şirketimizin ödenmiş sermayesinin yüzde 25'inden fazlası yabancı kişi veya kurumların elinde bulunmamaktadır. Yayın kuruluşlarının ortaklık yapıları evvelce RTÜK'e bildirilmiş ve onayları alınmıştır. Geçmişte onaylanan ortaklık yapılarının, aynen korunmasına rağmen, bugün Kanuna aykırı olarak nitelendirilmesinin gerekçesi anlaşılamamaktadır. Bir 'holding' şirketi yapısında olan Doğan TV Holding A.Ş'nin faaliyet konusu ise görsel ve işitsel medyada faaliyet gösteren ve içerik sağlayan şirketlere, sadece iştirak etmektir.”

Yayıncı lisansında kayıtsızlar

”Doğan TV Holding A.Ş'nin veya benzeri holding yapısındaki diğer şirketlerin yayıncılık faaliyeti ve lisansı bulunmadığı gibi, yayıncı kütüğüne de kayıtlı değildirler”denilen açıklamada şunlar belirtildi: “RTÜK'ün yayıncı kütüğüne kayıtlı olmayan kuruluşlar hakkında karar alma yetkisini kanunun hangi maddesine dayandırdığı tartışma konusudur. RTÜK'ün anılan kararı ile ilgili olarak öncelikle Grubumuz bünyesinde değerlendirme yapılacak ve gerekli yasal yollara başvurulacaktır.'/yeni şafak