Aydın İl Genel Meclisi"nin Didimli üyeleri Abdürrahim Öztürk, Hasan Yavuz ve M.Cahit Kaya İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarında Didim"de bulunan İl Özel İdare"ye ait menkul ve gayrimenkulların satışının durdurulmasını için önerge verdi.
Didimli üç üyenin verdiği önergede şu ifade yer verildi; “İl Genel Meclisimizin 07 Temmuz 2006 tarih ve 544 sayılı kararı ile mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tüm menkul ve gayrimenkul satışı için İl Encümenine yetki verilmiştir. Bu karara dayanarak Didim"de PTT"nin kirasında bulunan bina satılmış, Vali Lojmanı satışı ise teminat yakılarak iptal edilmiştir. Bu güne kadar başka bir satış gündeme gelmemiştir. Ancak 09 Mart 2010 tarihinde Didim"deki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 6 adet gayrimenkullerin satışı yapılacaktır. Didim"deki bu gayrimenkullerin İl Özel İdare"ye hiçbir gider ve zararı söz konusu değildir. Didim"deki İl Özel İdare mülklerinin 2009 yılı kira tahakkuku 1 milyon 032 bin 293 TL"dir. Sadece 565 ada 38 parsel nolu parselin 2009 yılı kira tahakkuku 643 bin 696 TL"dir. Tahsil edilen miktar ise 453 bin 726 TL"dir. Satış bedeli ise 8 milyon 42 bin TL"dir. 2009 yılı Genel seçim sonucu İl Genel Meclisinde yeni bir irade oluşmuştur. Bu nedenle; 07 Temmuz 2006 tarih ve 544 sayılı kararın iptaline ve satılması gereken yerlerin tek tek belirlenerek yeniden Meclis kararı alınarak Encümene yetki verilmesine karar verilmesi için gereğini yüce Meclisimizşn taktirlerine arz ederiz” denildi.
AK Parti Didim İl Genel Meclis üyesi Abdürrahim Öztürk de, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Didim İl Genel Meclisi üyeleri olarak ortak verdiğimiz önerge ile Didim"in en güzel yerinde bulunan arsa ve dükkanların Didim"in geleceği açısından satılmasını istemiyoruz. Yalnız Özel İdare kiracılarından kirasını ödeyemeyen sorunlu kiracıların çıkartılmasıyla ilgili ortak görüşümüz vardır.Mevcut kirasını ödeyen arkadaşlarımız mağdur olmalarını istemiyoruz. Onun için böyle bir önerge vermiş bulunuyoruz.İl Genel Meclisinin tüm üyelerine önergemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” dedi. -iha