Adana'da SBS'ye girmesini engellediği iddiasıyla annesini tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen ve SHÇEK'e bağlı yurtta koruma altına alınan R.A'nın (12), pedagog ve psikolog gözlemlerine göre, "satanist yaklaşım"ları bulunduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, dün Çukurova Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin "13997" karantina numaralı "Tıbbi Muayene ve Müşahede Formu"na göre 7 Ağustos 1997 doğumlu R.A'nın, annesi Songül A'yı tabancayla öldürdüğü iddiası not düşülürken, bulunduğu SHÇEK'e bağlı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda, Nöbetçi 2. Çocuk Mahkemesi kararıyla bir ay süreyle devlet korumasına alındığı bilgisine yer verildi.

Bu karara esas olan psikolog ve pedagog raporunda, R.A'nın 2 yaşından 9 yaşına kadar teyzesi tarafından büyütülmesini kabullenemediği ifade edilirken, raporda "satanist yaklaşımlar" içinde olduğu kaydedildi.

Baba Ali A'nın da gazetecilere olaydan bir gün önce evinin duvarına
satanistlikle ilgili yazı yazıp, işaretler çizdiğini söylediği R.A. hakkındaki
raporda, şu ifadelere yer verildiği öğrenildi:
"R.A'nın, babası ile ablasının kendisine iyi davrandığı, ağabeyi ile
diyaloğunun iyi olduğu, kız arkadaşlarından nefret ettiği, sadece bir kız
arkadaşı ile sırlarını paylaştığı, 2 yaşından 9 yaşına kadar babaannesi
tarafından büyütüldüğü için bu durumun kendisinde derin izler bıraktığı, yoğun şekilde okula devam etmek istediğini, satanizm anlayışı içerisinde kendisini ifade ettiği, kontrollü davrandığı, insanları iyi ve kötü karşıtlığı şeklinde algıladığı gözlemlendi."
Bu arada, R.A'nın olaydan sonra yapılan incelemede elinde barut izine
rastlanıldığına ilişkin rapor da soruşturmanın yürütüldüğü Cumhuriyet
Savcılığındaki dosyaya konulurken, gözlemler sonucu, koruma süresinin uzatılıp uzatılmayacağına karar verileceği bildirildi.