Organizasyonun resmi internet sitesinde, siyah-beyazlı takım yer alırken, sarı-lacivertli tribünler gösterildi, sembol isim olarak da Daniel Güiza lanse edildi

Yeni sezon öncesi düzenlenen uluslararası hazırlık turnuvalarının en prestijlileri arasında gösterilen Barış Kupası"na bu yıl Beşiktaş dahil edilirken, organizasyon komitesi inanılmaz bir yanlışlığa imza attı.
Sezon içinde Fenerbahçe"yi turnuvada görmeyi hesaplayan komite, sarı-lacivertlilerin Avrupa Ligi"ndeki eleme maçları nedeniyle Kartal"ı tercih etti.
Ancak Fenerbahçe"yi turnuva dışında bırakan Barış Kupası"nın yöneticileri, turnuvanın resmi internet sitesinde inanılmaz bir gaf yaptı. www.turkspor.net tarafından ortaya çıkarılan bu yanlışlıkta, Beşiktaş"ın sayfasında Fenerbahçe"nin görüntüleri yer aldı.
Siyah-beyazlı kulübün tanıtımının yer verildiği sayfadaki video bölümünde, İnönü Stadı yerine Şükrü Saracoğlu Stadı"ndaki Fenerbahçelilerin görüntüsü yer alırken tribündeki, “Tek kimlik Fenerbahçe” yazısı da dikkat çekiciydi. Organizasyonun gafı bununla da bitmedi. Beşiktaş"ın sembol futbolcusu olarak da Daniel Güiza gösterildi.

Katılım payı 500 bin euro

Siyah-beyazlılar, 25 Temmuz"da Lyon, 29 Temmuz"da da Porto ile karşılaşacak. D Grubu"nda yer alan Beşiktaş, buradan çıkabilirse, 31 Temmuz"da yarı final, devamında 2 Ağustos"ta da final için karşılaşabilecek. Katılım payı olarak 500 bin euro hak edecek olan Kartal, şampiyon olursa 2 milyon euroyu da kasasına indirecek.
Turnuvada basın akreditasyonunda da Türkiye adının geçmediği, yerine Türkmenistan"ın eklendiği görüldü.