BFMTV'ye bir mülakat veren Sarkozy, seçimlerde yenilgiye uğrarsa siyaseti bırakıp bırakmayacağı sorulduğunda, "Size şunu söyleyebilirim, evet." yanıtını verdi.

Kamuoyu yoklamaları Sarkozy'nin, ikinci tura kalması beklenen Sosyalist rakibi François Hollande'ın gerisinde seyrettiğini gösteriyor.

Ulusal Cephe'nin adayı Marine Le Pen, seçimlerin birinci turuna katılabilme mücadelesi verirken, Sarkozy, "Fransa'da fazla yabancı bulunduğunu" söyleyerek aşırı sağı destekleyen seçmenlerin oylarını çekmeye çalışmakla eleştiriliyor.

Sarkozy, yeniden seçilirse, Fransa'ya kabul edilen göçmen sayısını yılda 180 binden 100 bine düşüreceğine söz verdi.
Marine Le Pen

Bir Macar göçmeninin oğlu olan Sarkozy, 10 yıldır Fransa'da yaşamakta olan göçmenlerin aldıkları bazı ödenekleri de sınırlamak istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığının ilk dönemini tamamlamak üzere olan 57 yaşındaki Sarkozy, daha önce Jacques Chirac'ın cumhurbaşkanlığı sırasında bakanlık görevlerinde bulunmuştu.

Adayların cumhurbaşkanlığı seçimine katılabilmek için, 16 Mart tarihine dek, seçimle göreve gelmiş en az 500 devlet yetkilisinin desteğini toplamış olması gerekiyor. Marine Le Pen, bugün, 30 eksiği olduğunu ve istenen sayıya ulaşmak için önünde 6 işgünü daha bulunduğunu söyledi. "Arıyorum ama bulmakta zorluk çekiyorum" diyen Le Pen, 27 belediye başkanının desteklerini çektiklerini kaydetti.

Kamuoyu yoklamaları Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in ilk tur seçimlerde üçüncü sırada yer alacağını gösteriyor. Muhabirler birçok resmi yetkilinin, açıkça, aşırı sağla ilişkilendirilmek istemediklerini kaydediyor.

BBC