Sarkozy'ye eleştiriler:
- Çıkıyor Fransa'nın Cumhurbaşkanı Ermenistan'a gidiyor ve Türkiye'ye kendine göre tavsiyelerde bulunuyor. Önce sen kendine tavsiyede bulun, kendine çeki düzen ver. Kalkıp da Fransa'da başka, Ermenistan'da başka, Türkiye'ye geldiğin zaman bambaşka böyle iki yanlı üç yanlı siyasi liderlik olmaz. Her şeyden önce siyaset dürüstlük istiyor dürüstlük.
 
- Ülkende 600 bin Ermeni, 500 bin Türk var. Bir taraftan Türkiye ile her türlü ilişkiniz var. Ama siz büyük düşünmüyor da daracık bir şeyle sadece ekonomik imkanlarının farklı olduğu için böyle bir tavır içine giriyorsan kusura bakma Türkiye kolay yutulacak bir lokma değildir.
 
- Devlet adamlığı unvanını taşımak, gelecek nesilleri düşünerek hareket etmeyi gerektirir. Bunun idrakinde olmayanlar, Fransız kalanlar gerçeği anladıklarında çok geç kalacaklardır. 
 
İsrail'e eleştiriler:
- İsrail ile Filistin'in anlaşamamalarının arkasında da yine egemen güçler var. Bugün yine anlaşamıyorlarsa yine şeylerden. Anlaşamıyorlarsa Sudan'da, İran'da ne yaptınız diğer ülkelerde ne yaptıysanız burada da onu yapmanız lazım. 
 
- BM'de de söyledim. BM İsrail'e 89 yaptırım kararı aldı. İsrail hepsine uydu mu? Uymadı. Peki uyguladınız mı yaptırım/baskı? Hayır. Eee şimdi bu şekilde şımartılmış bir ülke kalkar da Filistin ile barış masasından barışarak geleceğe yönelir mi? Her masaya oturuşta daha çok şey istiyor ve bunun sınırı yok. O sınırın ne olduğunu biz de biliyoruz, Filistin'in evlatları da çok iyi biliyorlar.
 
Meclis'in açılışı:
- Türkiye 1 Ekim tarihi itibariyle yeni bir başlangıç yaptı. Bu tarihi imkanı en iyi şekilde değerlendirmek üzerimize kaydedilmiş bir borçtur. Yeni bir anayasa için siyasi partilerimizin belli bir mutabakat zemininden hareketle değişim sürecini başlatmalarından ve kapılarını açmalarından dolayı tüm partilere teşekkür ediyorum. İyi bir başlangıç yaptık. Doğru yoldayız.
 
- Yapacağımız anayasa milletimizi ve Türkiye'yi geleceği güvenle taşıyacaktır. Bu Meclis milletimizle birlikte yapacağı yeni anayasa ile adını tarihe farklı kaydettirecektir. 
 
- TBMM'de temsil edilen tüm partilerimizin ön şart olmaksızın uzlaşma komisyonunda masaya oturmaları en önemli eşiğin aşılması anlamına gelir.
 
"Yeni anayasayı 1 yılda bitirelim"
 
- Partilerin aldıkları oy oranlarına, milletvekili sayılarına bakmaksızın uzlaşma komisyonuna her partinin eşit üye sayısı ile dahil olması samimiyetimizin göstergesidir. Bu süreci olduğunda pozitif bir iklim içinde yürütmek istiyoruz. Süreç kendi mecrasında işleyecektir.
 
- İnşallah bu hayırlı süreci akamete uğratacak her türlü menfi süreci bertaraf edecek müşterek bir ortam oluşur. Bu işin muhakkak bir sınırı olmalı. İşi sıkı tutalım. Bir yıl içinde de bu işi bitirmiş olalım. Türkiye gibi bir ülke başka ülkelerden 3 ya da 6 ayda anayasa yapmasını beklerken cumhuriyet tarihi içerisinde bir çok deneyimleri geçirmiş güçlü bir altyapıya sahipken 1 yıl içinde anayasa hazırlamayız gibi bir anlayışın içinde girersek geçmiş ve geleceğimize doğru yorum yapmamız mümkün değil.
 
"Gizli gündemimiz yok"
 
Nerede ötelenmiş, başı sıkışmış bir toplum varsa Türkiye oradadır. Bunu Somali'de, Haiti'de, Pakistan'da gördük. Libya ve Tunus'ta bize gösterilen muhabbeti anlatmam mümkün değil. Bu teveccühe rağmen ülkemiz ve hükümetimizin zaman zaman haksız eleştirilere maruz kaldığını görüyor ve üzülüyoruz. Türkiye bölge üzerinde herhangi bir gizli gündemi olan ülke değildir. Bizim kitabımızda kaynağını halktan almayan bir yönetim asla meşru olamaz. Türkiye kendi ilkeleri neyi gerektiriyorsa o istikamette yoluna devam edecektir.
 
Annesinin vefatı:
- Dün Karacaahmet’te Hüvelbaki yazılı bir mezar taşının başındaydık. Bugün burada sizlerin yanındayız. Zor bir durum ama siz de bilirsiniz ki hayat böyle işte. Annemizin vefatı dolayısıyla acımızı paylaşan başta  Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm milletimize şahsım, ailemiz adına teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Yurtiçinden yurtdışından taziyede bulunmak üzere gelenler ve telefonla arayanlara teşekkür etmek istiyorum. Aziz milletimizin gösterdiği bu gönül inceliğini unutmak mümkün değil. Dostlar sağ olsun. Kardeşlerimiz sağ olsun ve dostluğumuz ebediyen baki kalsın.