Sarkisyan, Amerikan The Wall Street Journal"a Türk-Ermeni mutabakatının çarşamba gecesi kamuoyuna duyurulmasından önce yaptığı açıklamada, “O zamana kadar sınır açılmazsa ya da açılmanın arifesinde olmazsak Türkiye"ye basit bir turist veya futbol taraftarı olarak gidecek değilim. Diyaloğu sürdürmeyeceksek maça gitmemin anlamı ne” diye sordu.
Sarkisyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın öncelikle Karabağ sorununun çözülmesi gerektiği yolundaki açıklamasından “kabul edilemez” diye söz etti ve “Sözleri anlaşmamız çerçevesinde değildi” diye konuştu. Ermeni lider, Russia Today kanalına yaptığı açıklamada ise, Karabağ sorununda çözüm sürecini hızlandırmanın zamanının geldiğini söyledi.

Tepkiler sürüyor
Türkiye ile Ermenistan"ın ilişkilerini normalleştirmek amacıyla bir “yol haritası” belirlemesinin Erivan"da yarattığı tepkiler dün de devam etti. Eski Başkan Levon Ter-Petrosyan"ın lideri olduğu Ermeni Ulusal Kongresi, iktidardan Ankara ile varılan mutabakatın ayrıntılarının açıklanmasını istedi. Mitk düşünce kuruluşu uzmanlarından Eduard Abramyan varılan mutabakatı “Ermeni halkının sırtından hançerlenmesi” olarak değerlendirdi ve “Yönetimdeki bazı kişiler sınırın açılmasını o kadar çok istiyor ki, soykırımı bile unutmaya hazırlar”dedi.



Milliyet