ABD Başkanı Barack Obama'nın üvey kardeşi Samson Obama, tecavüze yeltenme suçundan gözaltına alındıktan sonra polise yalan bilgi verdiğinden dolayı İngiltere'ye girmesi yasaklandı.

Olayın geçen yıl kasım ayında, Samson Obama annesi ile beraber İngiltere'de yaşarken meydana geldiği öğrenildi.

İddialara göre Samson Obama bir grup genç kıza yaklaşarak kızlardan birine elle tacizde bulundu. Ardından kızları gittikleri kafeye kadar takip etti tacizlerine orda da devam etti. Kafe sahibinin uyarılarına aldırış etmeyen Samson Obama iş yeri sahibinin polisi çağırması üzerine tutuklandı.

Sorguya alınan Samson Obama taciz suçunu inkar etti ve polise sahte kimlik bilgileri verdi. Adı Henry Aloo olarak polise kayıtlarına geçen Samson Obama, parmak izi alındıktan ve sorgusu tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu olaydan sonra İngiltere'yi terkeden ve Kenya'ya giden Samson Obama tekrar dönmek için yaptığı vize başvurusundan geçen hafta red cevabı aldı.

Göçmenlik bürosu, Samson Obama'nın vize başvurusunu dikkatle incelediğinde Samson Obama'nın kasım ayında tutuklandığında Bracknell şehrinde yedi yıldır illegal olarak yaşadığını tespit etti.

Kenya'ya döndükten sonra abisi Barack Obama'nın göreve başlaması nedeniyle yapılan törene katılmak için Birleşik Krallıklar'a yaptığı transit vize başvurusundan olumlu cevap alan Samson Obama, törenin ardından tekrar Kenya'ya döndü ve annesini ziyaret etmek için Birleşik Krallıklar vizesine tekrar başvurdu. Göçmenlik bürosu başvuruyu incelediğinde Samson Obama'nın parmak iziyle taciz suçuyla göz altına alınan Henry Aloo'nun parmak izlerinin aynı olduğunu saptadı.

Bu olay'ın ardından Samson Obama Nairobi'deki İngiliz Vize Başvuru Bürosu'na çağırıldı. Burdada hakkındaki bütün iddaları inkar eden Samson Obama, Henry Aloo'yu tanımadığını ve pasaportunun çalındığını belirtti.

Vize başvurusunu desteklemek için Samson Obama ortaya Nairobi'de iş yeri olduğuna dair belgeler sundu. Dün gece sunulan bu belgenin de sahte olduğu rapor edildi.