Güllük Caddesi'ndeki tavernada her gece 00.30-02.00 saatleri arasında sahne alan Azer Bülbül'ün programı 10 Ocak'ta bitecekti. Sanatçı, dün geceki programının ardından Şarampol Caddesi üzerindeki oteline döndü. Ancak ünlü şarkıcıdan, dün akşama kadar haber alamayan menajeri otel görevlilerini aradı. Bunun üzerine Bülbül birkaç kez telefonla arandı, ardından da odasına gidildi. Kapı açılmayınca otel görevlileri durumu polise bildirdi. Odanın kapısı açılarak içeri girildiğinde ise Bülbül'ün cansız bedeni ile karşılaşıldı.

OLAY YERİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN!

Azer Bülbül'ün ilk bilgilere göre kalp krizi sonucu öldüğü belirtilirken, polis ekipleri şarkıcının kaldığı odada parmak izi çalışması yaptı. Bu arada geceyi sanatçıyla geçirdiği iddia edilen S.S. (24) isimli bir kadın gözaltına alındı. S.S.'nin ifadesindew, Bülbül'ün birlikte olmadan önce bir hap kullandığını, ardından fenalaştığını söylediği ileri sürüldü. Bülbül'ün ölüm haberini alan sevenleri ise otelin önüne koştu.

Gerçek adı Sübutay Kesgin olan sanatçı müzik hayatına "Garip Yolcu" ile başladı. 'Titrek şarkıcı' asıl patlamayı 1996'da çıkardığı "Ben Babayım" adlı albümü ile yaptı. Bülbül'ün geçtiğimiz günlerde 22. albümü çıkmıştı. Sanatçının İstanbul'da 'Kazma Kardeşler' isimli bir film projesinde yer aldığı öğrenildi.

Müzik Koordinatörü Duran: Azer Bülbül kalp krizinden öldü

Şarkıcı Azer Bülbül'ün Müzik Koordinatörü Mehmet Duran, sanatçının kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Mehmet Duran, Azer Bülbül'ün kalbinde ritim bozukluğu olduğunu, İstanbul'a döndüğünde anjiyo olacağını ifade etti. Azer Bülbül'ün son çıkardığı 'Duygularım' albümünü çok sevdiğini, bu nedenle heyecanlı olduğunu öğrenildi.


Antalya'da dün kaldığı Mostar Hotel'in 4'üncü katındaki odasında ölü olarak bulunan sanatçı Azer Bülbül'ün Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi işlemleri devam ediyor. Cenazeyi almak için morg önüne gelen arkadaşları ve hayranlarının bekleyişi devam ediyor. Azer Bülbül'ün plak şirketinin müdürü ve aynı zaman da sanatçının müzik koordinatörlüğünü yapan Mehmet Duran'ın da morg önündeki bekleyişi devam ediyor. Azer Bülbül'ün iyi bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Mehmet Duran, son albümünü geçtiğiz hafta çıkardığını ifade etti. Azer Bülbül'ün Antalya'ya program için geldiğini belirten Duran, "Program bitince İstanbul'da televizyon programlarına çıkacaktı. Göremedi onları. Azer Bülbül 'Ağabey 21 tane albüm yaptım, en iyisi buydu' diyordu. Kalbinde ritim bozukluğu ve büyüme vardı. İstanbul'da tedavi görmüştü dönüşte de anjiyo olacaktı. Pazartesi günü dönecektik." diye konuştu.

Azer Bülbül'ün son çıkardığı 'Duygularım' isimli albümünü çok sevdiğini belirten Duran, "Albümünden çok umutluydu. Bana 'Ağabey şu kliplerimiz de bir dönse.' dedi. Çok heyecanlıydı. 'Karakolluk olurum' isimli şarkıya da klip çekmiştik. İyiliksever bir insandı." dedi.

"2 YILDIR ALKOL BİLE İÇMİYORDU"

Sanatçının uyuşturucudan öldüğü iddialarının gerçekleri yansıtmadığını belirten Duran, Azer Bülbül'ün 2 yıldır alkol bile içmediğini kaydetti. "Bunları söyleyenler yalan konuşuyor ve abartıyorlar. Adli tıp raporu çıktıktan sonra insanları yargılasınlar." diyen Duran, "Bir bayanla birlikte olduğu doğru değil. Sanatçı olduğu için hayranları olması normal. Saat 12.00- 13.00 gibi kalkardık. Ben de aynı otelde kalıyordum. O gün akşamından 'Çok yorgunum yatacağım.' dedi. Gece 02.00-03.00 gibi otele geldik. Sabah 12.00 gibi kalktım. Kahvaltı yaptım. Normalde Azer Bülbül de kalkardı. Kalkmayınca personele sordum gördünüz mü diye. Telefonu aradık ancak cevap vermedi. Duymadığını sanarak resepsiyondan odasından aradım. O da cevap vermeyince, tereddüde düştük ve odasına gittik. Kapıyı açtık içeri gittik. Üzerinde yorgan vardı. Üstü açık yatardı giysi yoktu üzerinde. Yorganı çekince morartı vardı. Hemen ambulans çağırdık ancak öleli bir süre olmuştu. Kalp krizi geçirdiği söylendi bize." şeklinde konuştu.

Azer Bülbül'ün ölümüyle ilgili gözaltındaki kadının sorgusu sürüyor

Antalya'da kaldığı otel odasında cesedi bulunan sanatçı Azer Bülbül'ün ölümüyle ilgili gözaltına alınan kadının polisteki sorgusu devam ediyor.

Azer Bülbül'ün Antalya'da konakladığı 3 yıldızlı Monster Hotel'in 4'üncü katındaki odasında ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gece saatlerinde gözaltına alınan kadın S.A.'nın (24) polisteki sorgusu sürüyor.

S.A.'nın dün gece Azer Bülbül ölmeden önce odasında olduğu sabaha karşı 04.30 sıralarında otelden ayrıldığı iddia edildi. Bir sosyal yardımlaşma derneğinde garson olarak çalışan S.A.'nın ifadesinde Azer Bülbül'le gece kulübünde programını izlemeye gittiği sırada tanıştığını söylediği iddia edildi. Orada kendisiyle tanıştığını, daha sonra arkadaş olduklarını söylediği öne sürülen S.A.'nın ifadesinde programdan sonra birlikte ayrılıp otele gittiklerini belirttiği ileri sürüldü.

S.A.'nın Azer Bülbül'ün otel odasında bir ilaç aldığını daha sonra fenalaşması üzerine korktuğu için otelde ayrıldığını söylediği öne sürüldü. İhmal sonucu ölüme sebebiyet vermekle suçlanan S.A.'nın bugün adliye sevk edileceği belirtildi.

AZER BÜLBÜL'ÜN VEFATI İZMİRLİ SANATÇILARI YASA BOĞDU

Sahne programı için Antalya'da bulunan sanatçı Azer Bülbül'ün kaldığı otel odasında 43 yaşında son bulan hayatı, İzmir'de bulunan sanatçı dostlarını da yasa boğdu.

Antalya'daki bir otelin dördüncü katındaki odasında ölü olarak bulunduğu belirtilen arabesk-fantezi kategorisinin güçlü temsilcilerinden sanatçı Azer Bülbül'ün ölümü, sanat camiasının İzmirli temsilcilerinde de üzüntüyle karşılandı. Sanatçının Antalya'dan ulaşan ölüm haberinin kendilerinde şok etkisi oluşturduğunu ifade eden İzmirli şairler ve ses sanatçıları, Azer Bülbül'ün kendisine özgü misyonu olduğunu ve taklitleri yapılan değerli bir sanatçı olduğunu belirttiler. Yıllardır İzmir'in çeşitli mekanlarında sahne alan ve sosyal projelerle de adını duyuran Mikrop lakaplı sanatçı Hikmet Durmuş, Bülbül'ün ölüm haberinin kendisini derinden sarstığını dile getirerek üzüntüsünü şu sözler ile paylaştı:

"Bir sanatçı büyüğümüzü, ağabeyimizi kaybetmek öncelikle ailesini, yakınlarını ve sevenlerini üzmüştür, bizi de derinden etkilemiştir. Azer Bülbül, ciddi anlamda iyi yürekli bir insandı. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile yaptığım telefon görüşmesinde önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz Vanlı depremzelere moral gecesi etkinliğine seve seve kalıcağını belirtmişti. Ölümü, arabesk fantezi müzik dalında yara almıştır.Çünkü biz O'nu kendisine has duruşu, titremesiyle sevdik Azer Bülbül taklitleri yapılan, bir sanatçıydı. Bu durumda ahde vefanın önemini birkez daha anlamamız gerekiyor. Sevdiğimiz değerli insanların ölümünde ilk günler çok ağlıyor ve üzülüyoruz ama sonradan unutuyoruz. Önemli olan unutmadan bu değerlere sahip çıkabilmek."

İzmirli sanatçı Ersin Kuşkanat ise, "Kim söylese şaka zannettim. Önce inanamadım, ihtimal bile veremedim. Ama haberlerde okuduktan sonra büyük bir üzüntü yaşadım. Azer Bülbül, Türkiye'de uzun yıllardır titremesi ile tanınan güçlü bir ses. İzmir'de de geniş bir kitlesi vardı. Bülbül'ün O'nun 25 yıllık arkadaşını telefondan aradım, üzüntüsünden dolayı konuşamıyordu. İnsanlara ölümün ne zaman geleceği belli olmaz. Münir Özkul hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Önemli olan sanatçılarımıza yaşamlarında gereken değeri vermektir" dedi.

Şair Babacan Pesenkurdu da Azer Bülbül'ü yakından tanıma şansı elde ettiğini ancak ölüm haberinin kendisinde de üzüntü oluşturduğunu dile getirdi.

Sanatçı son olarak İzmir'e geçtiğimiz yıl Kasım ayında yakın dostu Hayri Küçük'ün davetlisi olarak Karabağlar Müzisyenler Derneği'ni ziyaret amaçlı gelmiş, dernek üyeleri ile birlikte müzik tecrübelerini paylaşmıştı. 43 yaşında hayatını kaybeden Azer Bülbül, 2012 yılında çıkardığı 'Duygularım' isimli albümü ile yaklaşık 20 albüme imza atmıştı.