Aydın"ın Koçarlı İlçesi"ne bağlı Birci Köyü"nde şarja konan cep telefonun patlaması sonucu meydana gelen yangında bir kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Edinilen bilgiye göre köyde imamlık yapan Muhammet Artuç (46) önceki gece yatmadan önce şarjı biten telefonunu yatağının başucundaki prize bağlayarak şarj etmeye başladı. Bu sırada imamla birlikte eşi ve üç çocuğu uyudu. Bir müddet sonra cep telefonu patladı ve evde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında yatağın da tutuşması nedeniyle İmam Muhammed Artuç yanarak ve dumandan etkilenerek ağır yaralı halde Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Eşi Münübet Artuç (43) da kolundan yanarak yaralandı. Evde bulunan biri özürlü 3 çocuk komşuların da yardımı ile evden çıkarılarak yangın söndürüldü. Çocukların durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Aydın Devlet Hastanesi"nde ilk müdahalesi yapılan imam buradan İzmir"e sevk edildi. İmam Muhammed Artuç, İzmir"de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yapılan otopsinin ardından imam Muhammed Artuç, doğum yeri olan Koçarlı İlçesi"ne bağlı Güdüşlü Köyü"nde toprağa verildi. Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.