Emekli Albay Erdal Sarızeybek, terör örgütü PKK'nın gizli şehir yapılanması KCK'nın kurulmasına Ak Parti siyasetinin göz yumduğunu ileri sürerek, "AKP siyaseti, bugün KCK'yla mücadele edildiğini söylüyor. 5 binden fazla kişi gözaltına alındı. Bu, PKK ile AKP siyasetinin it dalaşıdır" dedi.

Akdeniz Tarım Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (ATKDER) davetlisi olaran Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen emekli albay- yazar Erdal Sarızeybek, üniversitelerde vermek istediği 'terör' konulu konferansların hükümet tarafından iptal ettirildiğini söyledi.

Konferanslarında terör örgütünün arkasındaki güçleri ve oynanan oyunları anlatmak istediğini vurgulayan Sarızeybek, "AKP siyaseti veya bu siyaseti yöneten güç halkımızla buluşmamı engelliyor. Gençlerin birlik yapıp düzenlediği konferanslar, teker teker iptal ediliyor. Uludağ, İstanbul ve Mersin üniversitesindeki konferanslar iptal edildi" dedi.

'KCK'YI KURAN AKP SİYASETİ'

Konuşmasında KCK'ya yönelik operasyonları değerlendiren Sarızeybek, KCK'nın kurulmaya çalışılan Kürdistan'ın hem anayasası hem de yerel yapısı olduğunu, bununla devlet içinde devlet kurulduğunu iddia etti. KCK'nın 2005'te kurulduğuna dikkati çeken Sarızeybek, şunları söyledi:

"KCK yapılanması yeni değil, 2005'te kuruldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), KCK'nın 2005'te kurulduğunu bilmiyor muydu? Bilmemesine imkan yok. 2007'de KCK hayata geçirildi. Diyarbakır'da sözde halk mahkemeleri kuruldu. Vatandaş, devletin mahkemeleri yerine KCK'nın mahkemelerine gidiyordu. AKP siyaseti bunu biliyordu. 2009'da KCK yapısıyla MİT üyeleri Oslo'da fiilen pazarlık yaptı. Bu, bize KCK denen Kürdistan yapısını kuran veya kurulmasına izin verenin AKP siyaseti olduğunu gösteriyor."

'KCK OPERASYONLARI BİR TUZAKTIR'

KCK'ya yönelik yapılan operasyonların tuzak olduğunu ileri süren Sarızeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP siyaseti KCK yapısının kurulmasına göz yummuş, kendi eliyle hayata geçirilmesine destek oldu. Operasyon adıyla mücadele ettiğini söyleyerek adamlardan 5 binden fazla kişi gözaltına alındı. Bu, PKK ile AKP siyasetinin it dalaşı olduğunu gösteriyor. Pazarlığa oturulduğu için bu siyasetle AKP operasyon yaparak PKK'dan taviz kopartıyor. PKK ise askerimize saldırarak AKP ile pazarlık gücünü artırmaya çalışıyor. Ancak işin acı tarafı ölen, şehit olan biziz. KCK operasyonları Habur operasyonu gibi bir tuzaktır. Teröristlerle halkı buluşturdular. Örgütün 30 senedir alamadığı halk desteğini Habur açılımıyla verdiler."

BDP MİLLETVEKİLLERİ TERÖRÜN BİR PARÇASIDIR

Meclis'te grubu bulunan Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) PKK terör örgütünün bir parçası olduğunu savunan Sarızeybek, "Ben PKK terör örgütüyle işbirliği yaparsam adına 'Cumhuriyet savcıları' dediğimiz savcılar beni gözaltına alacak, tutuklatacak, müebbetle yargılanacağım. Milletvekilleri PKK ile işbirliği yapıyor, bu suç değil mi? Bu ülkede cumhuriyet savcıları yok mu? Bu parti doğrudan doğruya PKK'nın bir parçasıdır. Ancak AKP siyaseti yasal işlem yapılmasına izin vermiyor" diye konuştu.