Zeki Sarıoğlu, Aydın genelinde 291 bin 663 adet sığır olduğunu ve bunun 32 bin 533'ünün merkez ilçede bulunduğunu belirtti.
Türkiye'deki hayvan sayısında ciddi azalma olduğunu savunan Sarıoğlu, Türkiye'de et üretiminin, süt fiyatlarındaki istikrara bağlı olarak geliştiğini dile getirdi.
Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde süt fiyatları istikrarının büyük önem taşıdığına değinen Zeki Sarıoğlu, şunları kaydetti:
''Son yıllarda hayvancılık politikalarının yeterli olmaması sonucu gelişen fiili durum, hayvansal ürün fiyatlarının yıldan yıla, hatta yıl içerisinde değişimine yol açmış ve istikrarsız fiyat oluşumuna sebep olmuştur. Bu süreçte, süt fiyatları ile temel girdi olan yem fiyatları arasında değişim göstermiştir. Et ile yem paritesi de buna paralellik göstermiş genç yaşta erkek danaların yanında, damızlık vasıflı birçok düve, kasaplara sevk edilmiş ve bunun sonucu olarak ülkemiz hayvan varlığında ciddi azalmalar meydana gelmiştir.''
Türkiye'nin kırmızı ette 2013 yılından itibaren dışa bağımlı olacağını ileri süren Sarıoğlu, ''Bu nedenle kültür hayvanı varlığının artırılması ve üretimin iyileştirilmesi bakımından hayvancılığa verilecek desteklerin cazip hale getirilmesi gerekir'' diye konuştu.
Bölgede hayvan sayısının yetersiz olduğuna dikkati çeken Sarıoğlu, sayının artırılması gerektiğini, sadece okul çocuklarına süt dağıtılmasının yeterli olmayacağını, mutlaka süt ve mamullerinin tüketimini teşvik edici çalışmalar sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.