Lezzetli otların peşinden Türkiye'ye gelen inek, işlediği suçun farkında değil. Edirne İl Tarım Müdürü ise ineğin 'yasal olmayan yollardan yurda giriş' yaptığını söyledi. EDİRNE (CİHAN)
Yunanistan'dan sınırı geçerek Türkiye'ye gelen bir inek mini bir krize neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Kastanies kasabasından Vassilis Metakidis adlı çiftiçiye ait olan sınır tanımayan inek, Arda Nehri'nin karşı yakasından otlaya otlaya Türk tarafına geçti. Askeri yasak bölgeye girerek otlamaya devam eden ineğe Türk Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri el koydu.

GÖZLEM ALTINA ALINDI

İnek önce Pazarkule Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerine, daha sonra İl Tarım Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede ineğin Yunanistan Kastananies kasabasına kayıtlı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Türk makamları Yunan konsolosluğuna yazı yazarak hayvanın sahibinin Edirne'ye gelmesini istedi. Türk makamlarının ineği iade etmek için yazdığı yazıya ise Yunanistan yanıt vermedi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından karantina altına alınan Montofon cinsi inek, karantina ahırında sahibi Vassilis Metakidis'e gösterildi.

İADESİ SONU OLUR

Sınır tanımayan ineğin 21 günlük karantina süresinin ardından sahibine teslim edilebileceği öğrenildi. Ancak Avrupa Birliği yasaları gereği Yunan makamları ineği geri alamıyor. Yasaya göre, alması durumda ise sınırda anında itlaf edilmesi gerekiyor. Kendi ülkesindeki işlemlerini tamamlamak için ülkesine dönen Metakidis gerekli izni almaması durumunda ineğini Edirne'de satarak, krizi çözmeye çalışacak. - yenişafak