Türk Ocağı Aydın Şubesi"nin düzenlediği yürüyüşe çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile öğrenciler ve vatandaşlar katılırken, meşaleler ve Türk Bayrakları ile Kalfaköy'e yürüdüler.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş, Atatürk Meydanı"ndan başlayarak, Zafer Meydanı, Pınarbaşı"ndan, Kalfaköy"e ulaşıldı. Kalfaköy"de yapılan anma programının ardından katılımcılar yaklaşık 10 kilometre yolu yürüyerek Top Yatağı üzerinden Aydın"a geri döndü.
Türk Ocağı Aydın Şubesi Dr. Eyüp Doyuran, yürüyüş hakkında yaptığı açıklamada Sarıkamış Harekatında şehit düşen kahramanlarımızın şahsında Türk tarihinin bütün şehitlerini selamlamayı amaçladıklarını belirterek, “Sarıkamış, Türk harp tarihinin en acı muharebelerine sahne olmuştur. Türk Ordusu ağır koşullar altında yapılan bu muharebede kahramanca savaşmıştır. Sarıkamış harekatı, Türk milletinin vatanı ve kutsal varlıkları uğruna neler yapabileceğinin bir delilidir” dedi.
Doyuran Sarıkamış Harekatı"ndaki askerlerin acımasız ve dayanılmaz tabiatın tüm zorluklarına karşın örnek bir tavır gösterdiğini belirterek; Askeri literatüre emrin ve itaatin doruk noktasında bir tavır sergilediler. Vatan için ve kendi nesillerinin geleceği için kar ve soğuğun derinliklerine girdiler. Bizde Sarıkamış Harekatı"nda binlerce askerin şehit olduğu havayı, onların düşünceleri ve yaşadıkları sıkıntıları ancak onlar gibi yürüyerek hissedilebileceği düşüncesinde bu yürüyüşü tertipledik” diye konuştu.