SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN FARKLI ETKİNLİK!

AYDINPOST ÖZEL - Yaklaşık iki saat sürmesi hesaplanan yürüyüş için, Pınarbaşı mesire alanı girişinde toplanılacak. Tabakhane Deresi boyunca yürünerek Kalfaköy"e ulaşılacak.

Kalfaköy girişinde Sarıkamış Harekatı ile ilgili sinevizyon gösterimi ile devam edecek etkinlik, saygı duruşu ve yapılacak duaların ardından, Topyatağı altından dönüş yapılarak, Valilik önünde son bulacak.

Konuyla ilgili Aydınpost haber merkezine açıklamada bulunan Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr.Eyüp Doyuran; “Anma programımızı uygun zamanlama açısından 25.12.2009 cuma akşamı saat 19.00"da gerçekleştireceğiz. Program halkımıza açık olacak şekilde ailelerimizin, gençlerimizin katılımı ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile yürütülecektir” dedi.

Bu programın amacı özellikle gençlerimize vatanseverlik, kutsal değerlerimiz için fedakarlık ve tarih bilincinin aşılanması, birlik ve beraberlik anlayışının hatırlatılması olduğunu anlatan Doyuran, “Sarıkamış"ta şehit olan askerlerimizin ruh hallerini anlamaya çalışacağız. Acımasız ve dayanılmaz tabiatın tüm zorluklarına rağmen, emrin ve itaatin doruk noktasında bir tavır sergileyenleri, vatan için ve kendi nesillerinin geleceği için kar ve soğuğun derinliklerine girenleri, Allahüekber Dağı"na tırmanan Mehmetçiklerimizin doğayla ve düşmanla mücadelesini anlamaya çalışacağız” dedi.

Programla ilgili güvenlik ve sağlık tedbirleri gerekli çalışmaların yapılacağının açıklandığı yürüyüşte sadece Türk Bayrağı taşınacak. Aydınlatma, el feneri ve meşalelerle sağlanacak.