Dünya markalarını Nişantaşı'na getiren Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Nişantaşı'nı markalaştırdık. Şimdi sırada tüm Şişli var. Topağacı, Merkez Mahallesi ve Kurtuluş'taki evlerin değeri bir yıl sonra 3'e katlayacak" dedi.

Nişantaşı'nı dünyaya tanıtan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçeye ilişkin yeni hedeflerini açıkladı. Nişantaşı'nı nasıl marka haline getirdiğini anlatan Mustafa Sarıgül, bundan sonraki süreçte Şişli'de değeri artacak bölge ve caddeleri sıraladı. Sarıgül, hedefinin tüm Şişli'yi markalaştırmak olduğunu ifade etti ve şu noktaların altını çizdi:

-Şişli'deki tüm okulları yeniliyoruz. 12 derslikli okulların yerine 50 derslikli yeni okullar yaptık. 320 milyon liralık yatırımla 30 okulu yeniledik.

Şişlili çalışsın şartı

-Migros, Carrefour gibi firmalar benim bölgemde fabrika açıyorsa, mağaza açıyorsa elemanını bizden alacak. Kendileriyle bunun pazarlığını yapıyorum.

-Bir ülke markalarıyla anılır. Her ülkenin her şehrin bir marka caddesi vardır. Marka Londra'da Piccadilly'dir, Berlin'de Kudamm'dır, Türkiye'de marka Şişli'dir, Nişantaşı'dır. Biz burada 1814 binanın restorasyonunu yaptık. Bugün Tommy, Prada, Louis Vuitton, Cartier gibi dünyaca ünlü bütün markalar var Nişantaşı'nda.

Vakko'yu ikna ettim

-Cartier'nin dünya başkanı Türkiye'deki mağazasını kapatmak üzere Türkiye'ye geldi. Sonrasında benimle konuştu ve "Caddeyi gördükten sonra vazgeçtim" dedi. Beni kendi özel uçağıyla Paris'e davet etti. Çağırdı diye hemen gidersem çay kaşığı olurdum. O Cartier'nin dünya başkanıysa ben de Sarıgül'üm.

-Daha önce Vitali Hakko'yu Nişantaşı'na davet ettim. "Abe kuzum ben gelmem Nişantaşı'na, ben orada çok para kaybettim" dedi. Vakko'nun farklı bir imajı var. Vakko gelirse herkes gelirdi. Sonra tekrar Merter'deki fabrikada Vitali'yi ziyaret ettim. Ruhsat harcı, emlak vergisi, tadilat harcı almayacağımı söyledim. O da "Senin hatırın için bir eşarp dükkanı açacağım" dedi. Şimdi Beyoğlu'ndaki mağazasını kapattı Nişantaşı'nda 12 mağazası var ve Nişantaşı'nda da tüm dünya markaları var.

-Nasıl ki Nişantaşı'nı marka yaptıysak bundan sonra Topağacı bölgesini de aynı bu şekilde planlıyoruz. Şu anda bu bölgeden 250 bin dolara alacağınız bir daire seneye 750 bin dolar olacak. Şişli'de ilk etapta Merkez Mahallesi ve Kurtuluş gibi bölgeler olmak üzere 14 mahallede daha sonra da tamamında bunu uygulayacağız.

Değişim hareketi rafta bekliyor

Mustafa Sarıgül, Yeni Arayışlar Girişimi'nin Kumburgaz Artemis Hotel'de düzenlediği sohbet toplantısında siyasete ilişkin de açıklamalarda bulundu. Türkiye Değişim Hareketi'ni kurarak il il dolaşıp vatandaşa seslenen Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle geri adım atmıştı. Bu konuda da açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Kemal Kılıçdaroğlu arkasına bir rüzgar aldı. O rüzgarın önünü kapatmak istemiyoruz. Biz bir ürünü piyasaya sunmaya hazırlanırken kardeş firma daha güçlü bir ürün çıkardı. Bizim malımız şimdilik rafta piyasaya sürüleceği zamanı bekliyor" dedi.

Erdoğan mücadele etti

Sosyal demokrasiye yönelik eleştiriler de yapan Sarıgül, sosyal demokrasinin kendi yetiştirdiği evlatlarına önem vermediğini, sağda ise birlik ve beraberliğin daha fazla olduğunu kaydetti. Liderlerin ilk seçimle başbakan olması gerektiğini belirten Sarıgül şöyle konuştu:

"Lider mücadele vererek gelmeli. Mesela Bülent Ecevit 12 Mart'a ve İnönü'ye karşı mücadele verdi, Özal askere karşı mücadele verdi. Beğenin beğenmeyin Tayyip Erdoğan sisteme karşı mücadele verdi ve ilk seçimde Başbakan oldu. Ben de bunu hissedersem tekrar Ankara'ya giderim."

bugün