Bakan Sarıeroğlu, Elazığ'nın Kovancılar ilçesinde partililerle çay  bahçesinde bir araya geldi. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Sarıeroğlu, Elazığ Organize  Sanayi Bölgesinde hizmet veren Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim  Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Sarıeroğlu, burada yaptığı konuşmada, 2000 yılında İŞKUR'un sadece 22  bin kişiyi işe yerleştirmesine karşın, ortaya konulan proaktif politikalar,  meslek danışmanları sayısının arttırılması ve bilişim alt yapısının  geliştirilmesi sonucu bu sayının 2017 yılında 1 milyon 57 bin kişiye ulaştığını  vurguladı.

Yapılacak yeni düzenlemelerle bunun daha da artacağını aktaran  Sarıeroğlu, "İŞKUR aracılığıyla bu seneki işe yerleştirmeyle ilgili hedefimiz 1  milyon 250 bin. Bu hedefe ulaşmak için işe yerleştirme portalımızı güncelliyoruz.  Tamamen son teknolojinin kullanıldığı yeni bir yazılımla, güçlü eşleştirmenin  yapıldığı bir sistemi kuracağız. Diğer taraftan gençlerimizin diline, bakış  açısına uygun mobil uygulamamızı da kısa sürede devreye sokacağız." diye konuştu.

"GENÇLERİN İSTİHDAMINA ODAKLANDIK"

 Bakan Sarıeroğlu, İŞKUR'un istihdam boyutuyla ilgili iki yeni  düzenlemeyi daha hayata geçirdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti: "Birisi kupon yöntemimiz. Mesleki eğitimle alakalı olarak yeni bir  açılıma gidiyoruz ve önümüzdeki dönemde özellikle geleceğin meslekleri diye  adlandırdığımız alanlarda gençlerimizin istihdam konusuna ciddi odaklandık. Bu  odaklanmamızı yine gençlerin gözünden ve dilinden gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Gençlerle oluşturduğumuz odak grup çalışmalarımızdan çıkan sonuçlara göre  politikalarımızı belirledik. Yetim aylıklarının işe girdikleri zaman  kesilmesinden şikayet etmişlerdi. Kayıtlı olarak çalıştıklarında yetim  aylıklarının kesilmemesini sağladık, yaptığımız yasal düzenlemeyle. Anne ve  babadan kaynaklı olarak aldıkları pasaport iptal ediliyordu, bunun iptal  edilmemesini sağladık. Dediler ki 'İŞKUR belli formatlarda mesleki eğitim veriyor  ama biz daha esnek, kendimize uygun, farklı alanlarda ve yenilikçi eğitimler de  almak istiyoruz.' Biz de bunun yerine kupon yöntemini uygulamaya başlıyoruz.  Temmuz ayından itibaren 10 bin TL'lik bir kuponla gençlerimizin kendi istedikleri  zaman dilinde, kendi istedikleri eğitimlerde ve formatta, hangi seviyeye ulaşmak  istiyorlarsa ona uygun olarak rahat bir şekilde eğitim almalarını sağlayacak olan  kupon yöntemini başlatacağız."

ÜNİVERSİTE OKUYAN GENÇLERE ÇALIŞMA İMKANI

Bakan Sarıeroğlu, 18-25 yaş arası gençler için okudukları  üniversitelerin bulunduğu şehirlerde daha fazla katma değer üretmeleri ve eğitim  hayatlarına daha fazla katkı sağlamaları doğrultusunda sosyal çalışma programı  uygulamaya koyacaklarını bildirdi. Bu noktada belediyelerin kampları, sosyal etkinleri, sevgi evleri ya  da huzur evleri gibi kurumlardan faydalanacaklarını belirten Sarıeroğlu, "Bu  çalışma 3 ay ile sınırlı olacak. Gençlerimizin uzun vadeli sigortalarını  yapacağız. Asgari ücret üzerinden ödemelerini gerçekleştireceğiz. 3 ay boyunca  alacakları asgari ücret, 9 ay boyunca almış oldukları burslar ve kredilerden daha  yüksek bir meblağa tekabül ediyor. Yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu hafta  itibariyle Bakanlar Kurulu Kararı'nı imzaladık, yurtlarımız, üniversitelerimiz  kapandıktan sonra artık ücretsiz hale gelmiş olacak. Bu bağlamda gençlerimiz hem  aile bütçelerine katkı sağlayacaklar hem de eğitim hayatlarını daha güçlü şekilde  devam ettirecekler." ifadesini kullandı.

Gelecek dönemlerde sektörel odaklı ücret seviyelerini arttırıcı ve  uzun vadeli teşvikler gibi uygulamaların iş gücü piyasasına çok güçlü katkıları  olacağına dikkati çeken Sarıeroğlu, kadınlara yönelik de yeni düzenlemeler ortaya  koyduklarını anımsattı. Sarıeroğlu, "İş başı eğitim programlarımıza ve mesleki eğitim  kurslarımıza katılan kadınlarımıza 400 lira, 2-5 yaş çocukları için çocuk bakım  desteği vermeye başladık." dedi.

Bakan Sarıeroğlu, Taşeron uygulamasını da kaldırdıklarına değinerek,  şunları kaydetti: "Bundan sonra kamuya direk kadrolu işçi alımı yapacağız. Direk  sözleşmeli personel ve memur alımlarımız aynı şekilde devam ediyor. Bunlar  karıştırılıyor birbirine taşeron kalktığı için. Merkezi bütçeyle düzenlenmiş kamu  kurum ve kuruluşlarımıza bundan sonra istihdamla ilgili ihtiyaçları direk kadrolu  işçi olarak gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde ilk etapta Sağlık  Bakanlığımızın bir 18 bin kişilik işçi alım talebi var. Ondan sonra artan  hastanelerimiz, kamu hizmetlerimiz çerçevesinde bu bağlamda herkesin  başvurabileceği İŞKUR üzerinden girme imkanına sahip olduğu kadrolu işçi  pozisyonlarımızı açmış olacağız. 24 Haziran'da istikrarın, güçlü ve büyük Türkiye  yolunda atılacak adımların devamıyla bu imkanlardan ve fırsatlardan yine güçlü  şekilde faydalanacağımızı umuyoruz."

Daha sonra Gazi Caddesi'nde esnafla sohbet eden Sarıeroğlu, trafik  kazası sonucu yaralanan Şehit Polis Fethi Sekin'in Babası Zeki Sekin'i tedavi  gördüğü Fırat Üniversitesi Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde  bulundu. Sarıeroğlu, geçen trafik kazasında hayatını kaybeden Elazığ AK Parti  Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları Emrullah Ataş ve Siraç Bingöl'ün ailelerine  de taziye ziyaretinde bulundu.