Söke başta olmak üzere Kuşadası, Didim, Davutlar ve Güzelçamlı ile bağlı tüm beldelerin içme suyu sıkıntısını çözmek için yıllardır konuşulan Sarıçay Barajı"nın Devlet Su İşleri (DSİ) 2009 yılı planlama programına alındığı öğrenildi.
DSİ tarafından ön incelemesi veya planlaması etüt programında olan veya uzun süredir ele alınacak içme suyu yatırımları arasında yer alan Sarıçay Barajı Projesi yıllardır konuşulmasına rağmen; son yıllarda KUŞATAK Belediyeler Birliği kapsamında sıkça gündeme gelmişti. KUŞATAK içinde yer alan belediyelerin uzun yıllar içme suyu sıkıntısına çözüm olarak görülen Sarıçay Barajı"nı DSİ"nin nihayet ele alacak olması bölgede memnuniyet oluşturdu.
Bölgede su ihtiyacı karşılamaya yönelik belediyeler günlük çözümler bulurlarken; ön incelemesi geçmiş yıllarda DSİ tarafından yapılan 29.69 hm3 kapasiteli olarak düşünülen Sarıçay Barajı"nın bölgede içme suyunun geleceği olarak görülüyor.
Yapılan çalışmalarla özellikle son olarak Boynak mevkiinde açılan kuyularla Söke"nin su ihtiyacına neşter vuran Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “İçme suyu için her zaman geçici çözümlerden yana değil uzun vadeli çözümlerden yana olduğumuzu dile getirdik. Sadece bölgemizin değil, tüm dünyanın ciddiyetle ele alması gereken içme suyu kaynakları ve kullanımı konusunda Söke Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sarıçay Barajı sadece Söke değil, proje içinde yer alan Kuşadası, Didim ve tatil beldelerinin su geleceği açısından çok önemli. DSİ"nin Sarıçay Barajı"nı 2009 yılı planlama programına alması atılan önemli bir adım” dedi.