3 dakikada yakalanan adamın alkollü olduğu anlaşıldı. Taner Irkan, “Sistem bozuk. Bende götürmeye çalıştım, olmadı” dedi.
 
Soyguncu, peşine düşen güvenlik görevlisi ve polis tarafından 3 dakika içerisinde yakalandı.
 
Bakırköy İncirli Caddesi üzerinde bulunan Albaraka Türk'e gelen 62 yaşındaki Taner Irkan, girdiği banka şubesinde bulunan personeli etkisiz hale getirdikten sonra aldığı 45 bin TL'yle kaçmaya başladı. Soygundan sonra kaçmaya başlayan Irkan'ın peşinden koşan bankanın güvenlik görevlisi Taner Saner, bir yandan da polisle irtibata geçti. Soygun ihbarının ardından Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı çok sayıda ekip bölgeye sevkedildi. Bankayla bağlantılı tüm sokak ve caddeleri kapatan ekipler, 62 yaşındaki Taner Irkan'ı güvenlik görevlisiyle beraber yakaladı.
 
Soyguncunun bankaya bıraktığı paket nedeniyle çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı. Jammer adlı sinyal kesici cihaz ve özel kıyafetleriyle banka şubesine giren uzman ekipler poşette herhangi bir patlayıcı maddeye rastlamadı.
 
BANKAYA KREDİ BORCU VARMIŞ
Bakırköy Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Osmaniye Polis Merkezi'ne götürülen 3 çocuk babası Taner Irkan ilk ifadesinde, çeşitli bankalardan almış olduğu yaklaşık 60 bin TL borcunun olduğunu, alkol aldıktan sonra bankaya giderek soygunu gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.
 
SİLAH OYUNCAK ÇIKTI
Öte yandan soyguncu Taner Irkan'ın üzerindeki tabancanın ise oyuncak olduğu belirlendi. Soyguncu Irkan, daha sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne gönderildi. Karakoldan çıkartılması sırasında gazetecilerin neden soygun yaptığı sorusuna Irkan, "Sistem bozuk. Bende götürmeye çalıştım, olmadı" şeklinde cevap verdi.
 
posta