Gözaltına alınan S.A., o sırada yanlarında bulunan Englund'ın kuzeni 19 yaşındaki Michaela Susanine Nordahl'ın `taciz yok' ifadesi üzerine serbest bırakıldı.

İsveçli turist Isabella Marit Cristina Englund ile kuzeni Michaela Susanine Nordahl, dün akşam Robin Hood Disko'ya eğlenmeye gitti. Gece geç saatlere kadar eğlenen İsveçli kızlar, içkinin dozunu kaçırınca sarhoş oldu. Englund fenalık geçirince yanında bulunan kuzeni, bir süre önce alışveriş için gittikleri butikte tanıştıkları tezgahtar 17 yaşındaki S.A.'dan telefonla yardım istedi. Diskolar bölgesine giden S.A., Englund'u yürüyemeyecek halde görünce, taksi tutarak turist kızların tatil için kiraladıkları Hacet Mahallesi'ndeki evlerine götürdü.

BİRDEN ÇIĞLIK ATTI
S.A. ile Michaela Susanine Nordahl, alkollü olan Englund'un ayılması için bir süre kolundan tutarak yürütmeye çalıştı. O sırada birden çığlık atan Englund, S.A.'nın kendisine parmakla cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek ağlamaya başladı. Bunun üzerine panikleyen S.A. kızları bırakarak uzaklaştı. Englund ise tacize uğradığını iddia ederek polise başvurdu. Gözaltına alınan S.A., ifadesinde kesinlikle tacizde bulunmadığını söyleyerek, "Sarhoş oldukları için cebimden taksi parası ödeyerek evlerine kadar götürdüm. Nankörlüğün bu kadarı da olmaz. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. Yanlarında bulunan Englund'un kuzeni Michaela Susanine Nordahl da, taciz iddiasını yalanlayarak, "Ben de o sırada yanlarındaydım. Taciz olayını görmedim" diye ifade verdi.

Kuzenin bu ifadesi üzerine S.A., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. DHA