Ünlü diyetisyen Dr. Ender Saraç, eşi Sevgi Hanım ile 1988’de evlendi. Çiftin bu birliktelikten, Özcan adını verdikleri bir oğulları oldu. “Şiddetli geçimsizlik” yaşadıklarını iddia edenSaraç, 9 Haziran 2004’te eşine boşanma davası açtı. Evliliklerinin ilk yıllarında kurulan sevgi bağının zamanla gevşemeye başladığını savunan Saraç, eşiyle 2001 yılından beri ayrı yaşadıklarını savundu. Eşinin toplum önünde küçük düşürücü ve onuru kırıcı davranışlarına maruz kaldığını iddia eden Saraç, Sevgi Hanım’ı, evliliğin gereklerini yerine getirmemekle suçladı. 

'ŞÖHRET DEĞİŞTİRDİ'
 
Vatan'ın haberine göre; Sevgi Saraç, boşanmanın gerçekleşmesi durumunda, 800 bin TL tazminat, kendisi için aylık 5 bin TL, oğlu için ise aylık 3 bin TL nafaka talebinde bulundu. Mahkeme, verdiği ara kararla, Sevgi Saraç’a aylık 1000, çocuk için de aylık 2 bin TL tedbir nafakası bağladı. Sevgi Saraç’ın, “Yalnızca Golden Retriver cinsi köpeğimizin aylık harcaması 500 TL. Nafaka miktarı artırılsın” şeklinde yaptığı itirazı kabul etmeyen mahkeme, 2006 yılının Eylül ayında verdiği kararla, eşinin kusurlu olduğunu ispatlayamadığı gerekçesiyle, Dr. Saraç’ın açtığı davanın reddine karar verdi. Böylece Saraç çifti, boşanmamış oldu. 

10 TANIK DİNLENDİ 
Davanın görülmesine geçtiğimiz Şubat ayında Sarıyer Aile Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme, tarafların talebi üzerine bu duruşmada davanın “gizli” görülmesine karar verdi. Yaklaşık 7 aydır süren davanın önceki gün görülen son duruşmasında karar çıktı. “Gizli” görülen duruşmada toplam 10 tanığı dinleyen mahkeme, kurduğu hükümle, davacı Saraç’ın Sevgi Hanım’a aylık 7 bin 500 TL nafaka ödemesine karar verdi. Tarafların yerel mahkeme kararını temyiz etme hakları bulunuyor. 

SEVGİLİSİNDEN OĞLU OLDU 
Boşanamamak da Saraç çiftini bir araya getiremedi. Eşinden ayrı yaşayan Saraç’ın, 25 Kasım 2010’da, sevgilisi Benan Kurtuluş’tan bir oğlu daha dünyaya geldi. Oğlunun doğumundan sonra 2010 yılının Aralık ayında soluğu yeniden adliyede alan Saraç, 22 yıllık eşi Sevgi Hanım’a ikinci kez boşanma davası açtı. Avukatı aracılığıyla Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvuran Saraç, reddedilen ilk davanın ardından eşiyle yeniden bir hayat kurmadıklarını savundu. 

Saraç, “fiili ayrılık” nedeniyle boşanmak istedi. Eşinin açtığı davaya yanıt veren Sevgi Hanım ise boşanma karşılığında aylık 10 bin TL nafaka isteyip, eşinin sahibi olduğu 4 şirketin da yarı hisselerini talep etti. (Vatan)