Ankara'da bazı tecavüz, cinsel saldırı ve gasp olaylarının faili olduğu iddia edilen tenor Şahin Ö'nün, hakkında açılan bir davadan yargılanmasına devam edildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şahin Ö ve mağdure ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada olayı anlatan mağdure, özetle şunları söyledi:

''Olay günü otobüsten indikten sonra evimin bulunduğu apartmana yürüdüm. Apartmanda yukarı çıkarken birinin bir kat aşağıdan geldiğini duydum. Evin kapısını açarken, kasklı kişi geldi. Kurye olduğunu söyleyerek, bir isim sordu. Tanımadığımı söyledim. Bütün gün gezdiğini söyledi ve su istedi. Su getirdim, içti ve gitti. İçeri girdikten çok kısa süre sonra zil tekrar çaldı. Kapıyı açtığımda aynı kişiyi gördüm. 'Evrakı size bıraksam olur mu?' dedi. Kabul etmedim. Bir kez daha su istedi. Suyu getirdiğimde içeri girmiş ve kapıyı kapatmış olduğunu gördüm. Sonra bana saldırdı. Boynuma bıçak dayadı, eliyle ağzımı kapadı ve ses çıkarmamamı istedi. Evdeki değerli eşyaların neler olduğunu sordu. Birkaç şeye baktı ama bir şey almadı. Televizyonun sesini açmamı söyledi. O sırada, duştan çıkan ev arkadaşım geldi. Onu görünce kasklı şahıs paniğe kapıldı. Beni sürükleyerek, bıçak tehdidiyle apartmanın girişine kadar indirdi. Daha sonra da motosikletiyle uzaklaştı.

Bana, cinsel anlamda herhangi bir eylemi olmadı.''

Mağdurenin ardından, ev arkadaşı da tanık olarak dinlendi.

Mağdure ve ev arkadaşının sanığı teşhis ettikleri duruşmada, sanık Şahin Ö. hiçbir şey hatırlamadığı yönündeki beyanlarını tekrarladı.

Şahin Ö'nün avukatı, ''olayın gasp ve cinsel saldırı değil, olsa olsa konut dokunulmazlığını ihlal ve silahlı tehdit niteliğinde olduğunu'' savundu.

Mağdurenin avukatları ise sanığın sivil hayatta memur olduğuna işaret ederek, ''Sanık sürekli olarak bir şey hatırlamadığını söylüyor. Oysa memuriyet ve askerlik için akıl ve ruh sağlığının tam olması gerekir'' dedi. Avukatlar, çalıştığı İstanbul Devlet Opera ve Balesinden Şahin Ö'nün yaptığı işler ile ilgili bilgi istenmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti, akıl hastalığı olup olmadığının incelenmesi için sevk edildiği Numune Hastanesinin, Şahin Ö'nün, koğuşu bulunan bir hastaneye sevki gerektiğini bildirdiğini açıkladı.

Heyet, İstanbul Devlet Opera ve Balesinden talep edilen belgelerin istenilmesine, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevkine ve tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Şahin Ö, ''Silah tehdidiyle yağma'' ve ''Cinsel saldırı'' suçlarından yargılanıyor.