Öz kızını 24 yıl boyunca bir bodruma kapatarak tecavüz eden ve ondan 7 çocuk sahibi olana sapık babanın davası 16 Mart'ta başlıyor.


İşte bodrumda doğan çocukları...

Sapık baba kızını bu eve kilitlemişti...

Avusturyalı sapık baba Josef Fritzl'ın öz kızından 7 çocuk sahibi olduğu ortaya çıktığında, olay tüm dünyada büyük bir nefretle karşılanmıştı. Sapık baba önümüzdeki hafta mahkeme karşısına çıkıyor. 74 yaşındaki Fritzl'ın mahkemede yapacağı savunmanın ipuçları da ortaya çıkıyor.

Sapık babanın mahkemede sevgi dolu bir baba rolünü oynacağı belirtildi. İngiliz bulvar gazetesi Mirror'a açıklama yapan Fritzl'ın avukatı Rudolf Mayer, "O bir canavar değildi. O sadece kızını, kendi anlayışına göre sevdi" dedi.

Davanın başlayacağı 16 Mart'ta Avusturya'nın Pölten kentinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. O gün kent üzerinde hava trafiğine de sınırlama getiriliyor.

Sapık baba Josef Fritzl'ın Harald adlı oğlu da mahkemede ifade verecek.


DÜNYADAN KISA KISA...

ÇÖPÇÜLER MUHBİR OLACAK
Sokak suçlarıyla baş edemeyen polis çareyi çöpçülerle işbirliği yapmakta buldu. İngiltere'de polis, sokak suçlarıyla mücadelede çöpçülerle işbirliği yapacak. Sokak suçları ile mücadelede farklı toplumlardan destek arayışını sürdüren İngiliz polisinin, çöpçülere "suçla mücadele" adı altında "Muhbirlik eğitimi' vereceği belirtildi.

MAHKUM CEZAEVİNE DÖNERKEN YAKALANDI
ABD'de cezaevinden firar eden bir mahkum, çaldığı sigara paketleriyle gizlice cezaevine tekrar dönmeye çalışırken yakalandı. Şerif Tommy Gregory, Georgia eyaletinde bulunan Woodbine cezaevinde meydana gelen olayda, 25 yaşındaki Harry Jackson adlı mahkumun spor yapılan avlunun kapısını açtıktan sonra dış parmaklıklara tırmanarak kaçtığını, olayın anlaşılmasıyla alarma geçildiğini söyledi.

DİSCOVERY FIRLATILIYOR
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 2009'un ilk uzay mekiği uçuşu için geri sayıma başladı. Uzay mekiği Discovery'nin komutanı Lee Archambault ve beraberinde uzay yolculuğuna çıkacak olan 6 kişilik mürettebatı, dün Florida'daki Kennedy uzay merkezine geldi. Archambault, merkeze gelişinde yaptığı açıklamada, uzaya gitmeye hazır olduklarını söyledi. Discovery'nin çarşamba günü yerel saatle 21.20'de (TSİ perşembe 03.20) Kennedy'den fırlatılması planlanıyor. Bugün son hazırlıkların gözden geçirileceği, şu ana kadar bir teknik sorun olmadığı belirtiliyor.

ARZA YOLCULUK
İlk uzay istasyonunu 2011'de kurmayı planlayan Çin, okyanusun 7 bin metre derinliğine de bir araştırma ekibi gönderecek. Devlet Okyanus İdaresi Müdürü Sun Zhihui, hazırlıkların geçen yıl başladığını ve denemelerin bu yıl yapılacağını söyledi. Resmi Şinhua haber ajansının bildirdiğine göre, planın başarılması durumunda Çin, dünyada ilk kez bu kadar derine insan gönderen ülke olacak. Daha önce 6 bin 500 metreye kadar inilmişti.

HÜRRİYET