Bursa"da, kendisini "yüzbaşı" olarak tanıtarak güven sağladığı yaşı küçük erkek çocuklara ve gençlere cinsel içerikli mesajlar attığı, cinsel ilişkiye girerek bunları görüntülediği öne sürülen kişi yakalandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 155 Polis İmdat hattının elektronik posta adresine yapılan bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, erkek çocukları kandırarak cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen Yüksel Dilsiz (40) ile ilgili araştırma başlattı.
İşsiz olan Dilsiz"in, çeşitli mekanlarda kendisini "yüzbaşı", bazen de "istihbarat elemanı" olarak tanıtarak temasa geçtiği erkek çocuklara ve gençlere maddi imkan sağladığı, "sahte nüfuzunu kullanarak" çocukların sorunlarını halledebileceğini vaadettiği belirlendi.
Dilsiz"in bu şekilde güven sağladığı çocuklara telefon kontörü gönderdiği, telefon aracılığıyla cinsel içerikli mesajlar attığı, yaşı küçük erkek çocuklar ve 18-19 yaşları arasındaki gençlerle evinde ve il dışına götürerek cinsel ilişkiye girdiği ve bunları görüntülediği tespit edildi.
Güvenlik güçleri, takibe aldıkları zanlının son olarak aynı yöntemle tanıştığı 14 yaşındaki bir çocuğa cep telefonundan "3 milyar lira vereyim, benimle ol" mesajı attığı saptanan zanlının Yavuzselim Mahallesi"ndeki evine operasyon düzenledi.
Operasyonda, 2 diz üstü bilgisayar, bilgisayar kasası, çok sayıda porno içerikli CD ve DVD, ses kaydedici cihazlar, 3 cep telefonu, kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
Yüksel Dilsiz gözaltına alındı.
CD ve DVD"lerde yapılan incelemede, Dilsiz"in birçok erkek çocukla cinsel içerikli görüntüleri, mağdurlara ait cinsel içerikli fotoğrafların kayıtlı olduğunun belirlendiği bildirildi.
Zanlı, sorgusunun ardından "erkek çocuğunun nitelikli cinsel istismarı" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun"a muhalefet" suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Milliyet