Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şahin Ö. ile avukatı Hüseyin Ayık katıldı.

Avukat Ayık, daha önce mahkemeye verdiği yazılı savunmasını tekrarladığını bildirdi. Ayık, müvekkilinde ''psikojenik amnezi'' olabileceğini savunarak, beraat talebinde bulundu.

Şahin Ö. ise esas hakkındaki savunmasında, sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumunda, psikolojik durumuyla ilgili yeterli tetkik yapılmadığını savunarak, yeniden rapor alınmasını istedi. Mahkeme heyetine, ''Ben de sizler gibi devlet memuruydum. Ne oldu da suç makinesine döndüm? Merak etmiyor musunuz?'' diye soran Şahin Ö, işlediği iddia edilen suçlarla ilgili dönemin kendisi için ''karanlık'' olduğunu savundu.

İddianameleri aldığında üç gün uyuyamadığını söyleyen Şahin Ö, ''Siz benden ne kadar nefret ediyorsanız, ben de kendimden o kadar nefret ediyorum'' ifadesini kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, Şahin Ö'ye, heyetin kendisinden nefret etmediğini söyledi.

''Ben de vergi veriyordum, ben de ülkemi seviyordum'' diyen Şahin Ö, heyete hitaben, ''Şu anda sizin için bir kağıt parçasıyım'' dedi. Şahin Ö, son sözü sorulduğunda ise ''Vaktinizi aldığım için özür dilerim. Kusura bakmayın'' karşılığını verdi.

Mahkeme heyetinin yaptığı baş başa değerlendirmeden sonra Mahkeme Başkanı Özbaş, Şahin Ö'nün, ''cinsel saldırı'' suçundan 15 yıl, ''konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Özbaş, mağdurenin 15 yaşından küçük olması ve ruh sağlığının bozulması sebebiyle, ''cinsel saldırı'' suçundan verilen hapis cezasının 8 yıldan 15 yıla yükseltildiğini bildirdi.

Sanık Şahin Ö, hakkında açılan çeşitli ''cinsel saldırı'' ve ''gasp'' davalarında halen tutuklu olarak yargılanıyor./ akşam