Lider Kurumsal Uygulama Yazılımları sağlayıcısı SAP Türkiye, sosyal sorumluluk uygulamaları çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinlikle, Hayriye Kemal Kusun Eğitim Uygulama Okulu’nda hem çevre düzenlemesi yaptı hem de iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında, özel eğitim okulu öğrencilerinin açık havada aletli spor yapabilecekleri özel bir alan oluşturuldu ve kuş evleri ile donatılmış bir bahçe düzenlemesi yapıldı.
 
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte, SAP Türkiye çalışanlarının oluşturduğu gönüllüler ekibi, Hayriye Kemal Kusun Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin öğrencileri ile birlikte okul bahçesini kullanılır bir hale getirmek için gün boyunca çalıştı. Temel amacı öğrenciler için yaşanabilir ve işlevsel bir çevre yaratmak olan etkinlikte ayrıca, öğrencilerin çevrelerindeki canlıları tanımalarını ve bakımlarına katkıda bulunmalarını sağlayacak faaliyetlerde de bulunuldu.
 
Etkinlik kapsamında, öncelikle okul bahçesi, profesyonel bahçıvanların yönlendirmeleri ile SAP Türkiye çalışanları ve öğrenciler tarafından düzenlendi. Sonrasında, öğrencilerin açık havada spor yapabilmelerini sağlayacak yaklaşık 100 metrekarelik alan, düşme sonucu oluşabilecek yaralanmalara karşı koruyucu özelliği bulunan kauçukla kaplanarak tartan zemine dönüştürüldü ve çocukların gelişimleri açısından büyük bir öneme sahip bulunan spor aletleri monte edildi. Alanın onarılan duvarları da SAP Türkiye çalışanları ve öğrenciler tarafından boyanarak modern ve sağlıklı bir spor alanı inşa edilmiş oldu. Ekip, öğrencilerin bitki bakımını öğrenmeleri amacıyla kurulan, içinde bir seranın da yer aldığı uygulama bahçesinde çim ve çiçek ekimi de gerçekleştirdi. Günün sonunda ise SAP Türkiye çalışanları yine öğrencilerle birlikte okul çevresine yerleştirilecek kuş evlerini boyadılar.
 
Bireysel ve gelişim özelliklerinden dolayı eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından beklenilen düzeyden anlamlı farklılık gösteren öğrenciler özel eğitim okullarında öğrenim görüyor. Özel olarak yetiştirilmiş personelin bulunduğu, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemlerin uygulandığı bu okulların fiziki ortamları, öğrencilerin gelişim alanlarındaki yeterliliklerine dayalı olarak oluşturuluyor.
 
Her yıl, bir ay boyunca dünya çapında sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen SAP'nin binlerce çalışanı, çeşitli projelerde gönüllü olarak görev alıyor. SAP çalışanları, bu yıl "Çevre ve Eğitim" alanlarında dünyanın farklı bölgelerinde eğitim, çevre ve temel ihtiyaçlara odaklanan çok sayıda projeye imza attılar. SAP tüm sosyal sorumluluk çalışmalarında "yardım etmek" felsefesini esas alıyor. Bu felsefe, sadece maddi bağışları değil, aynı zamanda kâr amacı gütmeyen organizasyonların aktivitelerine gönüllü kişisel katılımı da kapsıyor. SAP Türkiye çalışanları, Eylül ayında da şirket içinde kırtasiye malzemesi topladıkları ‘Okula Hazırlık’ kampanyası ile SAP Forum etkinliği kapsamında TOÇEV’e bağış yaparak etkinlik sponsorlarına sertifika vermiş ve öğrencilerin yıl boyunca üç kez okul, kırtasiye ve kışlık destek gibi farklı yardım paketleri almalarına öncülük etmişti.
 
 
SAP Hakkında
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 53.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP, mağazadan depoya, masaüstünden mobil cihazlara, ofis çalışanlarından yönetim kuruluna kadar, kişi ve kurumların birlikte daha verimli bir şekilde çalışabilmesini ve rekabette öne geçebilmeleri için gereken iş öngörülerini daha etkili bir şekilde kullanabilmelerini mümkün kılıyor. SAP’nin uygulama ve servisleri bugün 120’den fazla ülkede bulunan her ölçekteki 170.000’den fazla SAP müşterisinin operasyonlarını kârlılıkla yürütmesine, iş ve üretim süreçlerini kontrol etmesine, müşterileriyle ilişkilerini geliştirmesine, risklerini ve karar alma süreçlerini yönetmesine, gelecek hedeflerini planlamasına, tedarik zincirlerini ve iş operasyonlarını yöneterek verimliliğini artırmasına yardımcı oluyor. 
 
Yıllık cirosu yaklaşık 12,5 Milyar Euro olan şirketin yazılım çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörün iş süreçlerine destek veriyor. Bunun sonucunda dünya genelinde yılda 2,5 milyar elektrik, su, gaz faturası SAP sistemleriyle kesiliyor; 50 milyon banka hesabı SAP sistemlerinde yönetiliyor; 2,2 milyar ton çikolata SAP çözümleriyle üretiliyor. SAP, uygulama ve çözümleri ile dünya genelinde 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.
 
SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.