Tarım Bakanlığı tarafından tebliğ edilen alınan kararla kapatılan hayvan pazarlarının karantina altına alındığı, pazarların bir sonraki emre kadar kapalı kalacağı belirtildi.
Kararla birlikte bölgede bulunan özel çiftliklere de yeni hayvan girişi veya satışı yapılamayacak. Aydın ili genelinde hayvan pazarı anlamında hizmet veren 6 noktanın bulunduğu öğrenildi. Alınan karar gereği teknik tabiri ile hastalık ocakları sönene kadar; salgını engellemek için hayvanların sürekli iç içe bulunduğu hayvan pazarlarına karşı tedbirler alınacak hayvan pazarına giriş çıkışlar olmayacak, İl ve ilçeler içine giren ve çıkan hayvanlara da sevk raporu verilmeyecek.
Söke Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bir süredir yöremizde şap hastalığı görülmekteydi. Gerekli tedbirler alınış, hastalık nedeniyle kente giren hayvan girişi ve çıkışı kontrol altında tutuluyordu. Tarım Bakanlığı’nın tebliği ile Aydın ili genelinde bulunan hayvan pazarlarının hastalık ocakları sönene kadar kapatıldığı belirtildi. Alınan tedbirler ile kısa sürede şap hastalığı salgınının önüne geçileceğine inanıyoruz. Hayvancılık ile uğraşan tüm vatandaşlarımızın konuya duyarlı olmalarını istiyoruz” denildi.