Galatasaray'ın yeni transferi Giovani, Galatasaray'da gerçek potansiyelini ortaya koyup takıma ve taraftara layık olmak istediğini söyledi.

Meksikalı oyuncu, GS TV'ye yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda kendisine gösterilen ilgi ve sevgiyi "inanılmaz bir şeydi. Hayatımda böyle bir şeyi hiç yaşamadım" diye değerlendirdi.

Dos Santos, "beni böyle karşılayan taraftara teşekkür etmek istiyorum. Gerek gösterdikleri sevgi, gerekse o hissettiğim sıcaklık beni tabii ki motive edecek. Bu yüzden teşekkürü borç bilirim" ifadelerini kullandı.

Taraftarın bu sevgisinin kendisini motive edici bir unsur olduğunu anlatan Giovani, "fakat diğer yandan ben de taraftarın çok şey beklediğini bilmem, bunun bilincinde olmam ve benim de kendimi buna adapte etmem gerekiyor. Göz ardı edilmemesi gereken bir durum var. Ben taraftara sorumlu olduğum kadar teknik heyete karşı da sorumluyum. Çok büyük bir kulübe karşı yerine getirmem gereken sorumluluklar var. Dolayısıyla çalışmam gerekecek" dedi.

"Çok oynamak istiyorum"

Galatasaray'da daha önceden tanıdığı oyuncuların bulunduğunu kaydeden Giovani, adaptasyon sorunu yaşamak istemediğini söyledi.

Meksikalı oyuncu, Galatasaray'da nasıl oynadığını bildiği oyuncular bulunduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Fakat bütün bunların yanı sıra ben çok oynamak istiyorum. Bir de çok oynamak istediğiniz bir dönemde sizi tanıyan, sizinle yapabileceğini bilen ve sahada sizden ne beklediğini bildiğiniz bir teknik direktörle çalışmak tabii ki çok önemli bir fırsat. Dolayısıyla ben de bu fırsatı değerlendirip, elimden geleni sahaya ve takıma vererek hiçbir adaptasyon sorunu yaşamadan bu kısa devreyi çabuk atlatmayı düşünüyorum."

Frank Rijkaard ile yeniden bir araya gelmenin kendisi için çok önemli bir fırsat ve çok heyecan verici bir durum olduğunu dile getiren genç yıldız, "bana ilk şans tanıyan teknik direktörle birkaç yıl sonra yolumuz yine çok önemli, büyük bir kulüpte kesişiyor. Bana Rijkaard hakkında ne söylersin diye sorsunlar; hep iyi şeyler duyacaklar. Benim bildiğim, hocamız gerek oyuncusuna gerekse takımın birliğine önem veren ve onların üzerine titreyen, her zaman bu birliğin ya da dikkatin önemine inanmış bir hoca... Dolayısıyla kendisiyle yine çalışabilmek ve Frank Rijkaard'ın takımının bir parçası olmak benim için çok büyük bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

"Potansiyelimi ortaya koyacağım"

Barcelona gibi bir kulüpte yetişmiş bir oyuncu olarak çok yüksek bir potansiyelinin olduğuna inandığını ifade eden Giovani, yapabildiklerini hayata geçirmesinin gerektiğini söyledi.

Giovani dos Santos, Barcelona'dan İngiltere'ye giderken tabii ki çok iyi şeyler yapmayı istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Amacım Barcelona'dakinden daha fazla süre alabilmek, daha fazla maç oynamaktı. Ancak ne yazık ki ne beklediğim dakikaları alabildim, ne de beklediğim sayıda maç oynayabildim. Öyle zannediyorum ki istediğim başlangıcı yapamadım. İlk başta adaptasyon evresini kolaylıkla geçiremedim, fakat şimdi yepyeni bir başlangıç yapıyorum. Oynamak istiyorum. Tek hedefim bu.

"Barcelona gibi bir kulüpte yetişmiş bir oyuncu olarak çok yüksek potansiyelim olduğuna inanıyorum ve yapabildiklerimi hayata geçirmem gerek. Yeteneklerimi göstermem gerek. Dolayısıyla Galatasaray benim için yepyeni bir başlangıç. Elimden geleni yapacağım ki kendi potansiyelimi ortaya çıkarabileyim, kendi potansiyelimi görebileyim."

Giovani, "Galatasaray güçlü bir geleneğe sahip bir kulüp ve her zaman ya Şampiyonlar Ligi'nde ya da Avrupa Ligi'nde adını duyduğumuz bir takım. Diğer yandan beni tanıyan Frank Rijkaard ve teknik heyetin birlikte olması... Bir yandan büyük bir kulüpte diğer yandan büyük bir teknik direktörle çalışacak olmam tabii ki benim Galatasaray'a gelmemi sağlayan iki farklı unsur oldu. Transfer dönemi ilk açıldığından itibaren Galatasaray gelmek istediğimi biliyordum. Bunun için gerekli tüm adımları attık ve Galatasaray'a geldim" ifadelerini kullandı.

"Rijkaard babamla görüştü"

Giovani dos Santos, Galatasaray'a transfer öyküsünü de şöyle anlattı:

"Rijkaard, ilk görüşmesini benimle değil babamla yaptı. İlk görüşmeden sonra kulüp, bana olan ilgisini Haldun Üstünel vasıtasıyla gösterdi. Büyük bir kulüp olduğundan, beklentilerden ve hedeflerden bahsettiler. Ben de Galatasaray'a gelmeye karar verdim."

Gerek orta sahada gerekse hücum hattının her tarafında oynayabildiğini anlatan Meksikalı yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ancak hangi bölgede kendimi daha rahat hissedebileceğimi söylemek bana düşmez. Çünkü, bu kararı veren hep teknik direktör olur. Daha önce de zaten beni herhangi bir noktada oynatma kararını teknik direktörler verdi. Dolayısıyla benim bu konuda herhangi bir görüş ileri sürmeyip, gerek orta sahada, gerekse hücum hattında teknik direktörüm beni nerede görevlendirirse orada kendisinin benden istediklerini yerine getirmem gerekir. Nerede oynayacağımı söylemek bana düşmez."/milliyet