Antalya"da tamir için bırakılan cep telefonunda, ilköğretim okulu öğrencisi 14 yaşındaki S.F.T.'nin çıplak görüntülerini bulan ve şantaj yaparak kızla 3 kez ters ilişkiye giren telefon tamircisi 36 yaşındaki Coşkun Ü. 8 yıl 4 ay, fotoğrafları çeken kızın sevgilisi 19 yaşındaki Tolga Y. de 3 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 7 ay cezaevinde kalan Tolga Y. tahliye edilirken, cezaevinde tutuklu kaldığı süre gözönüne alınan Coşkun Ü.'nün ise 4 bin lira kefaletle serbest bırakılmasına karar verildi. Coşkun Ü., kefalet parasını yatırdığı gün cezaevinden çıkacak.

19 Ağustos 2008 tarihinde meydana gelen olayda S.F.T., ailesine cep telefonu tamircisi Coşkun Ü."nün kendisine uzun süredir tecavüz ettiğini söyledi. Aile hemen polise giderek şikayette bulundu. S.F.T. polise verdiği ifadede, Tolga Y. ile bir süredir arkadaşlık ettiklerini söyleyerek şunları anlattı:
“Tolga bana bir cep telefonu hediye etti. Sonra bir gün beni kandırarak çıplak fotoğraflarımı çekti. Sonra da bu fotoğrafları sildiğini söyledi. Cep telefonum arızalanınca tamirciye bıraktım. Bir süre sonra telefoncu beni arayıp işyerine çağırdı. Cep telefonundan bilgisayarına aktardığı fotoğrafları bana gösterip kendisiyle birlikte olmamı, aksi halde bu görüntüleri internete vereceğini ve aileme göndereceğini söyledi. Sonra işyerinin kapısını kilitleyerek benimle ters ilişkiye girdi, ama şantajları bitmedi. Sürekli arıyor, bana tecavüz ediyordu. Ben bu duruma dayanamayıp aileme anlattım.”

Bu ifade üzerine yakalanan genç kızın erkek arkadaşı Tolga Y. ve telefon tamircisi Coşkun Ü., çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

DHA