E.C. "Bu kişi ile MSN üzerinden konuşurken beni kandırarak önce göğüslerimi açtırdı. Daha sonra o görüntülerimi Facebook"taki arkadaşlarıma göndereceğini söyleyerek daha fazla soyunmamı istedi. Korkup dediklerini yaptım. Bununla kalmayarak kendisiyle cinsel ilişkiye girmemi istedi. Bu isteğini yapmayınca okul arkadaşlarıma çıplak görüntülerimi göndermiş. Bu yüzden okuldan atıldım"diyerek bu kişiden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında genç kızın yazıştığı bilgisayar incelenerek şantajcının kaldığı adres belirlendi. Ardından Eyüp"de bir eve baskın düzenleyen ekipler, Cemil E.(23) adlı kişiyi, şantaj yaparak eve getirdiği 17 yaşındaki bir başka lise öğrencisine cinsel istismar yaparken yakalayarak gözaltına aldı. Evde bulunan 17 yaşındaki F.D. baskın yapan ekiplere,"Cemil, benimle Facebook"tan tanıştı. Ardından MSN üzerinden benimle konuşup uygunsuz görüntülerimi kaydettiğini söyleyip bana şantaj yaptı. Ben görüntümün aileme ulaşabileceğinden korkarak isteklerini yerine getirmek zorunda kaldım. Bana silah gösterip tehdit etti. Cemil"in arkadaşı Murat da aynı şekilde bana şantaj yaptı" şeklinde ifade verdi. Bunun üzerine Murat E.(28) de gözaltına alındı. Cemil E. İle Murat E."nin bilgisayar ve cep telefonlarında yapılan incelemelerde genç kızlara ait uygunsuz görüntüler bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü"ne getirilerek sorgulaması yapılan Cemil E. İle Murat E.'nin suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.Servis şoförlüğü yapan Murat E. İle işsiz olan Cemil E. “Küçüklerin cinsel istismarı, silah tehdidi, bilişim suçları"iddiasıyla Eyüp Adliyesi"ne sevk edildi.