Ulastirma bakanligiyla iliskili İnternet Kurulu internet üzerinde işlenen suçları ve buna bağlı hukuku düzenleyen 5651 sayılı kanunu değiştirmek için teklif düzeyinde bir değişiklik taslağı hazırlıyor.

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren " Mevcut yasa internetin ulkemizdeki hizli gelisiminden kaynaklanan ihtiyaçlarını karşılayamıyor. AB düzenlemelerine ve çağdaş normlara uygun değişikliklerle bu yasayı tekrar düzenlememiz gerekiyor. İnternet Kurulu olarak özellikle "erişimin engellenmesi" uygulamalarını yenileyecek bir yapılanma ihtiyacının farkındayız.

Bu sebeple başladığımız çalışmamızı 1 ay içinde Ulaştırma Bakanlığı'na teklif olarak sunmayı hedefliyoruz." dedi. Kanunun sene başında Meclis’e sevk edildiğini, seçimlerden dolayı TBMM’de tasarının görüşülme şansı bulamadığını ifade eden Özeren, İnternet Kurulu haricindeki platform ve sivil toplum kuruluşlarını da çalışmaya katkıda bulunmaya çağıracaklarını ve onların da katkılarını beklediklerini belirtti.

Genel çerçevede değişiklik teklifi, yersağlıyıcı olmanın şartları, re-sen site kapatma, erişime engellenme uygulamalarının günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde baştan düzenlenmesini kapsayacak.

Özeren "Bu çalışma sonunda yeni kanun ile içerik hizmet sağlayıcılara yönelik hapis cezaları ve faaliyet belgesi zorunlulukları gibi maddelerde büyük değişiklikler olacak. Google'ın YouTube'un Türkiye'de temsilcilik açmasını engelleyecek hiçbir hukuki zaruret kalmayacak. Kısaca bu kuruluşların Türkiye'ye gelmememek ve vergi sistemine dahil olmamak için öne sürdükleri bahaneler ortadan kalkmış olacak" dedi.habertürk