ESKİŞEHİRSPOR'un Fenerbahçe'den transfer ettiği Burak Yılmaz, "Aragones'in tutturduğu bir sistem vardı. İyi de gitsek, kötü de gitsek, hiç bir oyuncu değişmedi. Hep aynı onbir sahaya çıktı. Bana şans vermedi" dedi.

İMZADAN SONRA ANTRENMAN
Gerede Green Park Otel'de kampını sürdüren Eskişehirspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın, "Mutlaka transfer edilmeli" diyerek takımında görmek istediği Burak Yılmaz, sözleşme imzaladıktan sonra yeni takımıyla antrenmana çıktı. Antrenmanın bitiminde Fenerbahçe'de forma şansı bulamadığını düşündüğünü belirten Burak Yılmaz, şöyle konuştu:

"KENDİME GÜVENİYORUM"
"Aragones, değiştirilecek kişiyi bile değiştirmiyordu. Ben pek fazla şans alamadığımı düşünüyorum. Hep aynı onbir sahaya çıktı. Eskişehirspor'da çok başarılı olacağım. Kendime çok güveniyorum ve çok inanıyorum. Kendimi biliyorum, o yüzden rahatım. Kafam rahat. Burada sadece futbol oynayacağım. Başkanımız Halil Ünal ve beni aylardır isteyen teknik direktörüm Rıza Çalımbay'ı kesinlikte utandırmayacağım."

RIZA ÇALIMBAY:"İSTEDİĞİM OYUNCULARIN BAŞINDAYDI"
Burak Yılmaz'ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu, geçen yıl bazı talihsizlikler ve sorunlar yaşadığını vurgulayan Rıza Çalımbay ise şunları söyledi:

"Bize çok çok faydalı olacağına inanıyorum. Önceden beri Burak'ı istiyordum. Ben Beşiktaş'ta iken Burak'ı çok istemiştim ama olmamıştı. Bu nedenle benim istediğim oyuncuların başında geliyordu. Hem sağ kanatta, hem forvette hem de orta sahada oynuyor. Burada çok çok üstün bir performans sergileyecek."

"BATUHAN'DA PROBLEM VAR"
Rıza Çalımbay, "Burak'ın transferiyle Beşiktaşlı Batuhan transferi askıya mı alındı" şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi:

"Burak bizim için 2, 3 yönlü bir oyuncu. Batuhan'da hala problem var. Sürüncemede kaldığı sürece bizim için zaten problem olacak. Batuhan'ı alsak bile 2-3 hafta oynama şansı yok. Yeni ameliyat olduğu için daha antremanlara bile başlamadı. Onun daha süreci var. Bizim için sadece Batuhan değil, orta saha ve defansa da transfer yapmamız lazım. Bundan sonra da transferi kapatacağız. Aldığımız oyuncuların hepsi de kaliteli oyuncular. Ben Burak'ın çok iyi oynayarak milli takıma kadar gideceğine inanıyorum."

"ÜMİT KARAN KAPTANLIĞA GETİRİLDİ"
Ümit Karan'ın transferine de değinen Rıza Çalımbay, Eskişehirspor'a çok faydalı olacağını vurgularken de şöyle konuştu:

"Ümit Karan'ı takım kaptanı yaptık. En az Galatasaray kadar taraftara sahibiz. Onlarla beraber çok iyi olacağına inanıyorum. Bu takıma gelen oyuncular, kendilerini ispat etmek zorundalar. İyi bir kariyeri var. Bu nedenle kendini ispatlaması lazım. Tekrar eski günlerine dönmesi gerekiyor, oynaması gerekiyor." - vatan