20 kilo ağırlığındaki Guinnes Rekorlar Kitabına aday olan kedinin aşırı hareketsizlikten dolayı her gün kilo aldığı belirtildi.
Nedret Alpdoğan, kızları ile birlikte 9 yıl önce bir yaz sıcağında Antalya’da 3 yavrusu ile terk edilmiş bir kedi buldu. Kedi ve yavruları sahiplenen Alpdoğan’ın kızları, çok nazlı ve tembel buldukları Tekir cinsi kediyi beğenmeyerek bu yavruyu anneleri Nedret Alpdoğan’a verdi.
Kediye 9 yıl gözü gibi bakan Nedret Alpdoğan, 20 gün önce Umre'ye gidince kedisini bakması için komşusu Ayla Ataş’a emanet etti. Sahibinin kendisini terk ettiğini düşünen kedi, ilk günlerde her şeye küstü, tabağından bile yemek yemedi. Kendisine emanet edilen dev kediyi elleri ile besleyen Ayla Ataş, kedinin her türlü nazına katlanarak kısa sürede kediyi kendisine alıştırdı.
Nedret Alpdoğan, Umre'den döndükten sonra rahatsızlanıp hastaneye yatınca kedisine 20 gün sonra kavuştu ama kedinin kendisine küstüğünü gördü. 9 yıllık sahibinin tüm çağrılarına cevap vermeyen kedi uzun uğraşlar sonucu kendisi için kullanılan köpek kafesine konularak yeni mekanının yolunu tuttu.
20 kilo ağırlığındaki kedinin sahibi Nedret Alpdoğan, “Prensesim ve evimin en kıymetli varlığı’ dediği kedisinin gönlünü alıp kısa sürede barışacaklarına inandığını söyledi. Alpdoğan, kedi 21 kilo olunca rekorlar kitabına girmesi için başvuracağını söyledi.  

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png