Ege Denizi"nde meydana gelen ve Çanakkale"den İzmir"e kadar tüm Ege sahilinde hissedilen 5.2 büyüklüğündeki deprem, can ve mal kaybına neden olmazken, kısa süreli panik yaşandı. Ayrıca Denizli, Erzincan, Elazığ ve Van"da da hafif büyüklükte depremler kaydedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 00.58"de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Ege Denizi açıkları olarak belirledi.
Sarsıntıyla uyanan vatandaşların bir bölümü panikle sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşlar, daha sonra tekrar evlerine girdi.

Gökçeada beşik gibi
Ege Denizi"ndeki 5.2 büyüklüğündeki depremin yanı sıra Çanakkale"nin Gökçeada ilçesi önceki gece yarısından dün akşam saatlerine kadar büyüklüğü 2.6 ile 3.5 arasında değişen 19 depremle sallandı.
Ayrıca Denizli"nin Akköy ve Honaz ilçelerinde de yine önceki gece yarısından itibaren büyüklükleri 2.7 ile 3.1 arasında değişen 8 deprem meydana geldi. Can ve mal kaybının olmadığı hafif şiddette depremler halkta tedirginlik yarattı.
Bu depremlerin yanı sıra Elazığ"ın Sivrice ilçesi, Erzincan"ın Çayırlı ilçesi ve Van"ın Erçek beldesinde hafif sarsıntılar oldu.

Olağan depremler
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Salih Zeki Tutkun, gece Ege Denizi"nde meydana gelen depremin “öncü” ya da “haberci” özelliği bulunmadığını belirterek, “Kendisi başlı başına bir deprem” dedi.
Söz konusu depremin bölgede çok sık görülen olağan depremlerden biri olduğunu belirten Tutkun şöyle devam etti:
“Bu depremin Marmara Denizi"nde beklenen olası depremle hiçbir ilgisi ve bağlantısı yok. Deprem, Marmara Denizi"nde biriken enerjiyi de boşaltmadı.”


Dünya da sallandı
Afganistan, Pakistan, Çin ve Yunanistan"da dün orta şiddette depremler meydana geldi, can kaybı olmadı. Depremlerin merkez üsleri ve büyüklükleri şöyle:
Afganistan: Başkent Kabil"in 260 kilometre kuzeydoğusundaki Badakşan vilayetinin başkenti Feyzabad, 5.9 büyüklüğünde.
Pakistan: Ülkenin kuzeybatısında ve Keşmir bölgesinde hissedildi, büyüklüğü 5.8 olarak ölçüldü.
Çin: Sichuan eyaleti, büyüklüğü 5.0 olarak açıklandı.
Yunanistan: Semadirek Adası açıkları, 4.8 büyüklüğünde.